Έγινε δεκτή η χρηματοδότηση 115 εκατ. ευρώ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού – Δούκας: «Ο δρόμος ανοίγει»!

Έγινε δεκτή η χρηματοδότηση 115 εκατ. ευρώ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού – Δούκας: «Ο δρόμος ανοίγει»!

Ένα σημαντικό βήμα προς την κατασκευή του νέου σταδίου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό έγινε πρόσφατα με την έγκριση της χρηματοδότησης, που υπέβαλε ο Δήμος Αθηναίων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η απόφαση αυτή ενσωματώνει τον σχεδιασμό του σύγχρονου σταδίου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης για την περίοδο 2021-2025, εξασφαλίζοντας έτσι χρηματοδότηση 115 εκατ. ευρώ και επιτρέποντας στον Δήμο να προχωρήσει στην κατασκευή του νέου σταδίου, σε μια έκταση 33,6 στρεμμάτων στο Βοτανικό.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τόνισε σε δήλωσή του: «Το νέο σύγχρονο στάδιο του Παναθηναϊκού αποτελεί μια δέσμευση απέναντι στους οπαδούς της ομάδας και τους κατοίκους της περιοχής. Η εξασφάλιση αυτής της χρηματοδότησης ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη και ολοκλήρωση του έργου».

Οι προδιαγραφές


Το στάδιο, που εντάσσεται στο έργο της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό και τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, θα έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 38.500 θέσεων, θα είναι κατηγορίας 4 (βάσει UEFA) και θα κατασκευαστεί σε έναν χώρο 178 στρεμμάτων, στον οποίο θα υλοποιηθούν και άλλα έργα όπως χώροι πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού κ.λπ.

Το έργο θα περιλαμβάνει υπόγειους χώρους στάθμευσης, αθλητικές δραστηριότητες, ιατρική υποστήριξη, πολιτιστικούς και εμπορικούς χώρους, αθλητικούς ξενώνες, κ.α. Η επίβλεψη του έργου γίνεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ