Ντέρμπι «αιωνίων» στην OPAP Arena: ΑΕΚ και Ολυμπιακός ξανά αντιμέτωποι με διαφορετικούς στόχους
Για την έκτη και τελευταία φορά φέτος, ΑΕΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην OPAP Arena. Το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει αντιμέτωπες δύο ομάδες με αντικρουόμενα κίνητρα.
Η ΑΕΚ, με τρεις ήττες στα πρώτα τρία παιχνίδια των playoffs, αναζητά τον πρώτο της βαθμό απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Στόχος της, η παραμονή στη μάχη για τη 2η θέση, η οποία βρίσκεται πλέον μακριά μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα καλείται να αντιδράσει απέναντι σε έναν αντίπαλο που φέτος της έχει κοστίσει ακριβά. Η ΑΕΚ έχει μόλις μία νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό φέτος, σε ένα σύνολο πέντε αναμετρήσεων. Ο Αργεντινός τεχνικός αντιμετωπίζει σημαντικές απουσίες λόγω τιμωρίας (Μαρσιάλ, Μουκουντί) και τραυματισμού (Λιούμπισιτς), ενώ ερωτηματικό παραμένει η φυσική κατάσταση του Βίντα.
Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός, έχοντας εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή, προσεγγίζει τα εναπομείναντα παιχνίδια ως προετοιμασία για τον τελικό του Κυπέλλου. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναμένεται να κάνει διαχείριση του ρόστερ, δίνοντας ενδεχομένως ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν στη Νέα Φιλαδέλφεια με σημαντικές απουσίες, καθώς εκτός αποστολής έμειναν οι Κωστούλας, Όρτα, Ορτέγκα λόγω προβλημάτων τραυματισμού, ενώ οι Κάρμο και Πασχαλάκης είναι τιμωρημένοι.
Η αναμέτρηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρά τη διαφορετική βαθμολογική τους θέση, καθώς τα ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού έχουν τη δική τους δυναμική.
Πιθανές συνθέσεις:
- ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Μπρινιόλι – Οντουμπάτζο, Βίντα, Μήτογλου, Γκατσίνοβιτς – Σιμάνσκι, Γιόνσον – Ελίασον, Λαμέλα, Πινέδα – Πιέρο.
- Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Κοστίνια, Ρέτσος, Πιρόλα, Μπρούνο – Γκαρθία, Έσε – Ροντινέι, Τσικίνιο, Ζέλσον – Ελ Κααμπί.
Η διαιτητική τριπλέτα προέρχεται από το εξωτερικό, με κύριο διαιτητή τον κ. Μέλερ.