Ο Χοσάν Φερνάντεθ, αρχηγός της Έλτσε, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στην Καλόσα ντε Σεγκούρα ύστερα από καταγγελία της συντρόφου του για ενδοοικογενειακή βία. Ο 36χρονος πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο του τοπικού τμήματος της Guardia Civil και το πρωί της Τετάρτης οδηγήθηκε στο Δικαστήριο για τη Βία κατά των Γυναικών υπ’ αριθμόν 1 της Οριχουέλα, όπου έδωσε κατάθεση ενώπιον της δικαστού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Diario Información», στην καταγγελία της συντρόφου του περιλαμβάνονται φωτογραφίες με μώλωπες και γρατζουνιές, καθώς και μηνύματα στο WhatsApp που χαρακτηρίζονται ταπεινωτικά. Το ζευγάρι έχει δύο κόρες και βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαδικασία χωρισμού, με το περιβάλλον του να κάνει λόγο για μια ταραγμένη σχέση.
Ο Χοσάν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Έλτσε το καλοκαίρι για μία σεζόν και θεωρείται στο κλαμπ ως μια ζωντανή ιστορία του συλλόγου. Από την πλευρά της, η Έλτσε τοποθετήθηκε με μήνυμα και όχι με επίσημη ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ανοιχτή δικαστική διαδικασία εις βάρος του.
Η υπόθεση πέρασε στα χέρια των αρχών, με την Guardia Civil να έχει αναλάβει την έρευνα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν θα ασκηθεί δίωξη, ενώ ο ποδοσφαιριστής τελεί υπό την προστασία του τεκμηρίου της αθωότητας μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
