Πώς να μειώσεις τον πόνο στην πλάτη σου με απλές ασκήσεις

Πώς να μειώσεις τον πόνο στην πλάτη σου με απλές ασκήσεις

Ο πόνος στην πλάτη είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε γραφεία. Και δεν είναι παράλογο.

Σκέφτεσαι τη σπονδυλική στήλη σου σαν μια σειρά ντόνατς σε σχήμα S, όπου το εξωτερικό περίβλημα εξασφαλίζει τις κινήσεις όπως η περιστροφή και το σκύψιμο προς τα μπροστά ή πίσω, ενώ το εσωτερικό απορροφά τους κραδασμούς και ισορροπεί την πίεση στη σπονδυλική στήλη. Με το παράτολμο χρόνο σε καθιστή θέση, το σχήμα μπορεί να μετατραπεί σε C, βάραθροντάς την με επιπλέον πίεση στους δίσκους.

Είναι φυσιολογικό η πίεση να συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα, αλλά η καθημερινότητα μας είναι μακριά από τις φυσικές κινήσεις που υποστηρίζει το σώμα μας. Με την πάροδο του χρόνου, η επιβάρυνση συσσωρεύεται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε δυσκαμψία και δυσφορία στην πλάτη.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς τεχνικές για να ανακουφίζεις την πίεση στη σπονδυλική στήλη, όταν απαιτείται, όπως είχε εξηγήσει ο George Berrett.

Ασκήσεις για ανακούφιση της πλάτης

Το βασικό σκεπτικό είναι να φέρεις τη σπονδυλική στήλη σε θέσεις υπερέκτασης, προσφέροντας στο σώμα σου αυτό που του λείπει από τις πολλές ώρες καθιστικής στάσης.

Αγκώνες Γόνατος: Έναρξη λυγίζοντας τα πόδια με ανασηκώνοντάς τα προς το στήθος, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Αυτή η άσκηση εκτείνει τους μύες, τις αρθρώσεις και τους δίσκους στην οσφυϊκή περιοχή.

Κρέμασμα αντίβαρων: Πήδα στην μπάρα και μετάφερε σταδιακά το βάρος του σώματός σου στα χέρια σου. Αυτή η άσκηση επιθυμεί χαλάρωση στους μύες της σπονδυλικής στήλης.

Θέση του Παιδιού: Πολύ απλή άσκηση από τη yoga. Βάλου στα τέσσερα και μεταφέρε το βάρος σου προς τα πίσω, επιτρέποντας στους γλουτούς σου να ξεκουράζονται στις φτέρνες σου.

Γάτα Καμήλα: Αυτή η άσκηση συναντά την κυρία γάτα. Μετακινήσου στις τέσσερις και κινήσου σταδιακά προς τα πάνω και κάτω, θέλοντας να επιτύχεις πλήρη έκταση. Μην υπερβάλλεις με τις επαναλήψεις.

Εάν ο πόνος στην πλάτη είναι συνεχής και δεν ανακουφίζεται με τις άσκήσεις, συμβουλεύσου έναν ειδικό όσο πιο γρήγορα μπορείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ