Η ασκηση του Radio Taiso που καίει λίπος σε 3 λεπτά

Ο ιαπωνικός πολιτισμός προσφέρει πολύτιμα διδάγματα, όπως η ασκητική πρακτική του Radio Taiso που καίει λίπος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η παράδοση του Taiso ξεκίνησε πριν από περίπου 100 χρόνια, όταν οι Αμερικανοί άρχισαν να προωθούν τον φιλοσοφικό τρόπο άσκησης στις μεγαλουπόλεις, για να είναι έτοιμοι και ακμαίοι σε περίπτωση πολέμου.

Στην Ιαπωνία, αυτή η ιδέα εισήλθε για πρώτη φορά το 1928, με αφορμή την στέψη του αυτοκράτορα Hirohito. Από τότε, εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτήν την καθιερωμένη πρακτική.

Σήμερα, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για αυτή την πρακτική στην Ιαπωνία, με μεγάλα γκρουπ που εξασκούνται ομαδικά καθημερινά σε πάρκα και δημόσιους χώρους.

Εκτός από άσκηση, αυτή είναι επίσης μια κοινωνική δραστηριότητα που συνενώνει ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και επαγγελμάτων.

Το Radio Taiso εκτελείται συνήθως στις 6:30 το πρωί και διαρκεί μόλις 3-10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, ενεργοποιείται το σώμα και η ενέργεια ρέει.

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Physiology απέδειξε ότι με αυτήν την ολιγόλεπτη ρουτίνα μπορείτε να καίτε το ίδιο λίπος με 60 λεπτά cardio.

Η ρουτίνα του Radio Taiso

Οι ασκήσεις του Radio Taiso είναι απλές και προσιτές σε όλους. Πρέπει να εκτελούνται με ρυθμό και ένταση για να αποδίδουν καλύτερα στην καύση λίπους και την ενεργοποίηση των μυών.

Οι ασκήσεις είναι σχεδιασμένες για να ενεργοποιούν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, χωρίς να φθάνουν στην εξάντληση. Έτσι, οι μύες ενεργοποιούνται και η ενέργεια αυξάνεται.

Είναι πιο πολύ σαν μια χορογραφία. Μπορείτε να μάθετε τις κινήσεις παρακολουθώντας ένα βίντεο ή πηγαίνοντας σε ομαδικές προπονήσεις.

Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν εκτείνεις χεριών και ποδιών, περιστροφικές κινήσεις γοφών, αλματάκια και άλλα. Ξεκινάτε από όρθια θέση και σταδιακά εκτελείτε τις κινήσεις, αισθάνοντας το σώμα σας να ενεργοποιείται.

Αυτές οι ασκήσεις διαρκούν μόνο τρία λεπτά, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε βίντεο που περιέχουν περισσότερες ασκήσεις και διαρκούν περισσότερο. Προσαρμόστε το πρόγραμμα σας ανάλογα με τον χρόνο που έχετε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ