Ηλίας Καντζούρης: “Αναδείξτε μια καινούργια κουλτούρα στην Εθνική Ομάδα”

Ηλίας Καντζούρης: “Αναδείξτε μια καινούργια κουλτούρα στην Εθνική Ομάδα”

Ο προπονητής της Χάποελ Ιερουσαλήμ και βοηθός προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Ηλίας Καντζούρης, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Άμεσο Ριπλέι” του EOK WebRadio με τον Μενέλαο Σεβαστιάδη και τον Σπύρο Καβαλιεράτο.

Παραθέτουμε τις δηλώσεις του:

Σχετικά με τις κλήσεις στην Εθνική: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε την ευκαιρία να διαλέγουμε τους παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Αυτή ακριβώς είναι η βάση των Εθνικών ομάδων.

Στις Εθνικές ομάδες επιλέγονται οι καλύτεροι διαθέσιμοι και υγιείς παίκτες. Αυτός είναι ο τρόπος να δούμε καλύτερους αγώνες και υψηλότερο επίπεδο μπάσκετ. Πρέπει να δούμε την πραγματική δύναμη των εθνικών ομάδων, γιατί κατά την διάρκεια που οι ευρωλιγκιστές δεν συμμετείχαν, είχαμε πολλές ανατροπές στα αποτελέσματα και πολλές ασαφείς καταστάσεις».

Σχετικά με τους πολλούς παίκτες από την Ευρωλίγκα: «Αυτό είναι σύμφωνο με τη φιλοσοφία που συζητήθηκε από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε. Η Εθνική Ομάδα δεν έχει σχέση με τους συλλόγους, αλλά με την επιθυμία και την δέσμευση των παικτών να αγωνιστούν για τη χώρα τους πρώτα απ’ όλα. Είναι μεγάλη τιμή και μέχρι στιγμής ελάχιστα είναι τα μηνύματα που λάβαμε που δεν μας ενθαρρύνουν».

Σχετικά με τους στόχους: «Πιστεύω ότι το πλέον σημαντικό έχει να κάνει με το μπασκετικό πνεύμα και γενικώς την νοοτροπία που θέλουμε να μεταδώσουμε στην Εθνική. Η Εθνική Ομάδα είναι υψηλότατη τιμή και πρέπει όλοι να συμμετέχουμε με πάθος και αφοσίωση. Έπειτα από αυτό, πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα, χωρίς να κοιτάμε πολύ μακριά».

Σχετικά με την επιλογή της Τσεχίας να πάρει μαζί της όλους τους “αστέρες” της: «Πράγματι, είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με παικταράδες που αγωνίζονται σε Ευρωλίγκα, EuroCup και Basketball Champions League. Έχουμε συλλέξει πλήρεις πληροφορίες και κάνουμε το ανάλογο scouting προκειμένου να είμαστε προετοιμασμένοι όταν έρθει η ώρα. Θέλουμε να μάθουμε την τελική σύνθεση της ομάδας, ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

Σχετικά με την Χάποελ Ιερουσαλήμ και το επίπεδο του Basketball Champions League: «Στο μυαλό μου είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Όποιος αμφισβητήσει αυτό και δεν δίνει τα πάντα, θα αντιμετωπίσει προβλήματα, τόσο στο παιχνίδι όσο και στην βαθμολογία. Δεν το λέω απλώς για να το πω.

Ο όμιλός μας είναι πραγματικά δύσκολος. Όλες οι ομάδες είναι εξαιρετικές. Έχουμε μια ομάδα με αρκετή ώριμη συμπεριφορά, που ξέρει τι θέλει, αλλά κάθε παιχνίδι θα είναι ιδιαιτέρως σημαντικό».

Σχετικά με τους στόχους της Χάποελ: «Λειτουργούμε με συγκεκριμένους κοντινούς στόχους. Την Παρασκευή (16/02) αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Κάθε αγώνας είναι μια διαφορετική ιστορία. Έχουμε υψηλούς στόχους και ποιότητα, αλλά παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο παρόν».

Σχετικά με τις συνεχείς μετακινήσεις προς το Βελιγράδι για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια: «Δεν είναι εύκολο, αυτή είναι η αλήθεια. Ήμαστε ένα μήνα με μία βαλίτσα μόνο, ταξιδεύοντας με λεωφορείο και αεροπλάνο. Αυτή είναι η δουλειά μας, χωρίς δικαιολογίες σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ