Νικ Καλάθης: “Ας παίξουμε καλό μπάσκετ όταν χρειάζεται”

Νικ Καλάθης: “Ας παίξουμε καλό μπάσκετ όταν χρειάζεται”

Ο έμπειρος γκαρντ μοιράστηκε τις σκέψεις του για την επιστροφή του στην ομάδα, την μεγάλη πρόκληση του Προολυμπιακού Τουρνουά, το ρόλο των Έλληνων οπαδών, αλλά και το νέο και παθιασμένο με το μπάσκετ προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Βασίλη Σπανούλη.

Όταν τελικά επιστρέφεις στην Εθνική, πώς νιώθεις συνήθως με τους συμπαίκτες; Τι περίμενες από το Προολυμπιακό Τουρνουά;

«Είναι πάντα τιμή να αγωνίζεσαι με την Εθνική ομάδα. Φέτος είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για μένα, μετά από τον τραυματισμό που με κράτησε μακριά. Επιστρέφοντας, είμαι χαρούμενος που είμαι ξανά με την παρέα και ανυπομονώ για τα ματς. Το καλοκαίρι είναι σημαντικό, ειδικά εφέτος με το Προολυμπιακό. Είναι μεγάλη έκθεση και περιμένω ανυπόμονα τα πάντα».

Τι σκέφτεσαι λίγο πριν το Προολυμπιακό Τουρνουά, γνωρίζοντας ότι η πρόκληση είναι μεγάλη;

«Άραγε, οι αντίπαλοι, τα παιχνίδια, οι νίκες θα είναι αρκετά; Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να είμαστε όλοι υγιείς και να δείξουμε το καλύτερο μας παιχνίδι όταν χρειάζεται. Η υποστήριξη των οπαδών μας είναι κρίσιμη και επηρεάζει θετικά την απόδοσή μας».

Πώς είναι η παρουσία του Αντετοκούνμπο και η καθοδήγηση του Σπανούλη στην ομάδα;

«Ναι, είναι ενθαρρυντική η παρουσία του Γιάννη, καθώς και η ενεργητικότητα του Βασίλη στον πάγκο. Ο Σπανούλης μπορεί να είναι νέος στο ρόλο του προπονητή, αλλά η εμπειρία του ως πρώην παίκτη τον κάνει ξεχωριστό. Έχει καλή κατανόηση του παιχνιδιού και εμπνέει την ομάδα με το πάθος του».

Σήμερα η ομάδα αντιμετωπίζει την Πολωνία σε φιλικό. Έχετε στοχεύσει σε μια σύντομη εναρμόνιση;

«Ναι, κάθε φιλικό μετράει. Είναι σημαντικό να βρούμε τη συνεννόηση μας στο γήπεδο και να παρουσιάσουμε το καλύτερό μας παιχνίδι».

Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένας μεγάλος στόχος. Προσδοκάς με ανυπομονησία αυτή την εμπειρία;

«Λίγοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αυτή την εμπειρία. Είναι μεγάλη τιμή και περιμένω με ανυπομονησία την πορεία μας προς το όνειρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ