Δηλώσεις Σπανούλη: “Έτοιμοι για το παιχνίδι με την Τσεχία”

Δηλώσεις Σπανούλη: “Έτοιμοι για το παιχνίδι με την Τσεχία”

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ετοιμάζεται για τον αγώνα με την Τσεχία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 23/2 στις 21:00.

Ο Βασίλης Σπανούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την προετοιμασία της ομάδας στις προπονήσεις της εβδομάδας.

«Είναι το πρώτο παιχνίδι για την Εθνική ομάδα με τη νέα σύνθεσή της. Τα παιδιά έχουν εργαστεί πολύ σκληρά τις τελευταίες 2-3 μέρες και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο για το χρονικό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας. Η Τσεχία είναι μια πολύ καλή ομάδα, με πολλά χρόνια εμπειρίας. Έχουν έναν εξαιρετικό πλέι μέικερ, έναν καλό ψηλό, και καλούς σουτέρ… Έχουμε προετοιμαστεί καλά και νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό που θέλουμε να πετύχουμε», επεσήμανε ο προπονητής.

Σχετικά με τα δύο κύρια στοιχεία που θέλει να δει στην ελληνική ομάδα, επεσήμανε: «Νοοτροπία και αυτοθυσία. Τα παιδιά έχουν δείξει πόσο πολύ θέλουν να παίξουν στην Εθνική ομάδα και πόσο έτοιμοι είναι να θυσιάσουν τον εαυτό τους, τον χρόνο συμμετοχής ή ακόμη και την κούρασή τους για το κοινό καλό».

Μιλώντας για τον Τόμας Σατοράνσκι, ηγέτη της εθνικής Τσεχίας, τόνισε: «Είναι ένας παίκτης που έχει αποδείξει την αξία του στην εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια. Ίσως έχει διαφορετική προσέγγιση και αυτοπεποίθηση όταν αγωνίζεται με την εθνική από όταν παίζει στις ομάδες του. Είναι ο βασικός δημιουργός τους και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να τον αντιμετωπίσουμε».

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης: «Προσοχή στη λεπτομέρεια»

Από την πλευρά των παικτών, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης τόνισε: «Ο προπονητής θέλει να δημιουργήσει ένα γκρουπ νικητών, όπως έκανε και ως παίκτης. Κάθε προπόνηση είναι πολύ ανταγωνιστική. Δεν είχαμε πολύ χρόνο για προετοιμασία, αλλά παρά ταύτα κάναμε τρεις δυνατές προπονήσεις και περιμένουμε να πάρουμε την πρώτη νίκη αύριο. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι κρίσιμη, ο προπονητής γνωρίζει το παιχνίδι καλύτερα από όλους και βοηθά πολύ την ομάδα. Νομίζω ότι είμαστε αρκετά έτοιμοι για να κάνουμε τον κόσμο μας υπερήφανο».

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του Τόμας Σατοράνσκι είπε: «Αναμφίβολα είναι ο βασικός παίκτης. Θα έχει πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι και θα είναι καθοριστικός στη δημιουργία παιχνιδιού. Είναι ένας ψηλός γκαρντ, αθλητικός και θα είναι σημαντικό να τον αντιμετωπίσουμε. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τον αντιμετωπίσουμε».

Τέλος, μιλώντας για την παρουσία του κόσμου είπε: «Ελπίζουμε να έχουμε το μέγιστο δυνατό αριθμό θεατών στο γήπεδο. Θέλουμε να τους δώσουμε λόγο να εμψυχωθούν, να τους χαρίσουμε συγκίνηση. Είναι μια νέα αρχή, με νέο προπονητή, και θέλουμε το κοινό να είναι δίπλα μας από την αρχή έως το τέλος ώστε να απολαύσουμε πολλές στιγμές χαράς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ