Χρυσές Σφαίρες: Δύο νέες κατηγορίες για ταινίες και κωμικούς

Τις επόμενες Χρυσές Σφαίρες, που θα πραγματοποιηθούν στις 7 Ιανουαρίου 2024, θα γίνουν προσθήκες στις βραβεύσεις. Οι διοργανωτές αποφάσισαν να προσθέσουν δύο νέες κατηγορίες που θα ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα της βιομηχανίας του Χόλιγουντ.

Η πρώτη κατηγορία είναι για την “Καλύτερη Blockbuster Ταινία“. Σε αυτήν την κατηγορία, οι διοργανωτές θα βραβεύουν την καλύτερη ταινία που έχει γίνει εμπορικό φαινόμενο και έχει συγκεντρώσει υψηλές εισπράξεις. Για να προσεγγίσουν την κατηγορία, οι ταινίες πρέπει να έχουν εισπράξει πάνω από $150 εκατομμύρια παγκοσμίως, με τουλάχιστον $100 εκατομμύρια εισπράξεις στις ΗΠΑ. Το κοινό πρέπει να έχει ανταποκριθεί ευνοϊκά στην ταινία και οι δημιουργοί πρέπει να έχουν παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, θα ληφθεί υπόψη η δημοφιλία της ταινίας στις streaming υπηρεσίες που στηρίζονται από την βιομηχανία.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά τους stand up κωμικούς. Συγκεκριμένα, θα βραβεύεται η “Καλύτερη Ερμηνεία σε Τηλεοπτικό stand-up σόου“. Σε αυτήν την κατηγορία θα υπάρχουν έξι υποψηφιότητες και θα βραβευτεί ο καλύτερος stand-up κωμικός της χρονιάς. Οι υποψηφιότητες θα βασίζονται σε παραστάσεις που είναι τουλάχιστον 30 λεπτά, έχουν προβληθεί σε αναγνωρισμένες μέσα και έχουν προβληθεί πρώτα στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Η 81η Τελετή Απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ