Βαγγέλης Λιόλιος: “Στόχος η εξάλειψη παρανομιών στο μπάσκετ”

Η εξάλειψη παρανομιών στο ελληνικό μπάσκετ είναι στόχος και δέσμευση του προέδρου, Βαγγέλη Λιόλιου.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή “Άμεσο Ριπλέι” του EOK WebRadio, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε για δύο σημαντικά θέματα.

Σχετικά με το Workshop της FIBA για την ακεραιότητα στο άθλημα:

“Η διαφάνεια στο άθλημά μας είναι πάρα πολύ σημαντική. Στηρίζουμε τον νόμιμο στοιχηματισμό, αλλά αντιτιθέμεθα σθεναρά σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να βλάψει τον αθλητισμό μας. Η FIBA Europe επέλεξε την Ελληνική Ομοσπονδία για το Workshop της και αυτό είναι ένα θετικό βήμα για εμάς.”

Σχετικά με την Επιτροπή Δεοντολογίας και την εξάλειψη του παράνομου στοιχηματισμού:

“Διαθέτουμε κώδικα δεοντολογίας και Επιτροπή Δεοντολογίας που ασχολείται με θέματα όπως το match fixing, το doping και η δυσφήμιση του αθλήματος. Έχουμε στενή συνεργασία με το Υπουργείο και τη FIBA για την εξάλειψη των παρανομιών στο μπάσκετ.”

Όσον αφορά στην Εθνική Γυναικών και το Ευρωμπάσκετ 2025:

Ο κ. Λιόλιος αναφέρθηκε στην επιτυχημένη ατμόσφαιρα στο παιχνίδι με την Τσεχία και εξέφρασε τον στόχο τους να προετοιμάσουν πλήρως το Ευρωμπάσκετ 2025 και να βοηθήσουν την εξέλιξη του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα.

Θέμα ανάληψης ενός ομίλου Προολυμπιακού τουρνουά και της Elite League:

Ο Βαγγέλης Λιόλιος σχολίασε την αναγνώριση και την αύξηση ενδιαφέροντος για την Elite League, επισημαίνοντας τον συνδυασμό παραγόντων που κάνουν το πρωτάθλημα ολοένα πιο ελκυστικό. Επίσης, εξέφρασε την προσήλωσή τους στην ανάπτυξη του μπάσκετ γυναικών με στόχο την επίτευξη επιτυχιών σε διεθνές επίπεδο.

Τα λόγια του Λιόλιου αντικατοπτρίζουν το αφοσίωμο έργο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης προς την εξάλειψη των παρανομιών και την προώθηση του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ