Η Μαρία Εκμετσίογλου, γνωστή για την αγάπη της στην πολίτικη κουζίνα, μίλησε για το κλείσιμο του εστιατορίου της στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από 27 χρόνια.
Η απώλεια του εστιατορίου στην Κωνσταντινούπολη
Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, η Μαρία Εκμετσίογλου εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν στο να κλείσει το εστιατόριό της, ένα κομμάτι της ζωής της, στην Κωνσταντινούπολη. “Στη θέση του έγιναν τρεις ουρανοξύστες,” ανέφερε με μια δόση νοσταλγίας. “Το εστιατόριό μου θυσιάστηκε για αυτούς τους ουρανοξύστες.” Αυτή η εξέλιξη σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής.
Η νέα αρχή στο Φετιγιέ
Παρόλα αυτά, η Μαρία Εκμεκτσίογλου δεν το έβαλε κάτω. Βρήκε ένα νέο χώρο για να εκφράσει τη δημιουργικότητά της και την αγάπη της για την πολίτικη κουζίνα στο Φετιγιέ, μια περιοχή με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, γνωστή και ως “Παλαιά Μάκρη για τους Μικρασιάτες”. Εκεί, σε ένα μαγευτικό τοπίο κοντά στη Ρόδο, συνεχίζει να δημιουργεί αυθεντικές γεύσεις εδώ και τέσσερα χρόνια.
Η αγάπη για την Πόλη και η διδασκαλία
Παρά το κλείσιμο του εστιατορίου της, η καρδιά της Μαρίας Εκμεκτσίογλου παραμένει στην Κωνσταντινούπολη. “Μπορώ να φύγω από τον Βόσπορο;” αναρωτήθηκε, εκφράζοντας τον βαθύ δεσμό της με την πόλη. Εκτός από το εστιατόριό της στο Φετιγιέ, συνεχίζει να διδάσκει στο πανεπιστήμιο, μεταδίδοντας τις γνώσεις της για την ιστορία των τροφίμων και την πολίτικη κουζίνα στους φοιτητές της. Επιπλέον, αξιοποίησε τον χρόνο της για να γράψει ένα βιβλίο για την Πόλη, ένα μυθιστόρημα που αντικατοπτρίζει την πλούσια ζωή της και την αφοσίωσή της στην πολιτιστική κληρονομιά.
Η πολίτικη κουζίνα παραμένει στο επίκεντρο της ζωής της, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.