Βεζένκοφ: Ζητούμενο στο ΝΒΑ οι ευκαιρίες – Κάποιοι δεν μου φέρθηκαν καλά στην Μπαρτσελόνα

Βεζένκοφ: Ζητούμενο στο ΝΒΑ οι ευκαιρίες – Κάποιοι δεν μου φέρθηκαν καλά στην Μπαρτσελόνα

Με συνέντευξή του στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην El Mundo Deportivo της Καταλωνίας, ο Σάσα Βεζένκοφ θυμήθηκε τα χρόνια του στην Μπαρτσελόνα και μίλησε για την προσαρμογή του και στο ΝΒΑ.

Ο MVP της EuroLeague με τη φανέλα του Ολυμπιακού το 2023, τόνισε ότι νιώθει υποτιμημένος στο ΝΒΑ, ενώ για την Μπαρτσελόνα, θυμήθηκε πώς κάποιοι δεν του φέρθηκαν καλά.

Για το χρόνο συμμετοχής του στο ΝΒΑ είπε:

“Είναι δύσκολο. Είναι επίσης διαφορετικό, και πρέπει να μάθεις. Δεν τους νοιάζει αν ήσουν MVP την περασμένη περίοδο. Πρέπει να αποδείξεις τον εαυτό σου από την αρχή. Αν προσαρμοστείς γρήγορα, έχεις μια ευκαιρία. Αν όχι, είναι πραγματικά δύσκολο”.

Για το αν θεωρεί ότι είναι υποτιμημένος απάντησε:

“Ναι, 100%. Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω. Το θέμα είναι να έχω ευκαιρίες, αν και υπάρχουν πολλά παιδιά των οποίων οι ομάδες δεν είναι καλές.

Τώρα, ο Μίτσιτς έχει περισσότερο χρόνο για να παίξει, αποδέχεται τον ρόλο του και το κάνει πολύ καλά. Δεν ξέρω αν μπορεί να είναι βασικός σε αυτό το πρωτάθλημα, αλλά μπορεί να παίξει καλά λεπτά και να έχει σταθερό ρόλο στο οποιαδήποτε ομάδα. Ξέρει το παιχνίδι.

Όπως είπα εδώ το παιχνίδι είναι διαφορετικό.

Στην Ευρώπη, μαθαίνουμε το μπάσκετ με διαφορετικό τρόπο, κάθε κατοχή έχει σημασία, και εδώ βέβαια, υπάρχουν πολλές κατοχές, ωστόσο είναι τελείως διαφορετικά. Εάν έρθετε εδώ νωρίτερα, μπορείτε να προσαρμοστείτε πιο εύκολα στη ζωή των ΗΠΑ, γενικά.

Αν μας δοθεί η ευκαιρία, μπορούμε να είμαστε παραγωγικοί, μπορούμε να βοηθήσουμε ανά πάσα στιγμή, αλλά όπως είπα είναι πραγματικά δύσκολο.

Όλα είναι διαφορετικά, διαφορετικό παιχνίδι, διαφορετική ταχύτητα, διαφορετική κουλτούρα. Πρέπει να προσαρμοστείς γρήγορα και να είσαι έτοιμος κάθε μέρα. Είναι δύσκολο, πολλά παιχνίδια και πολλά ταξίδια, αλλά πρέπει να είσαι σωματικά και ψυχικά έτοιμος”.

Για τη θητεία του στην Μπαρτσελόνα θυμήθηκε:

“Είχα δύσκολα χρόνια στη Μπαρτσελόνα. Νομίζω ότι δεν μου φέρθηκαν καλά. Βέβαια έχω μια εξαιρετική σχέση με τον Ναβάρο και έμαθα πολλά από αυτόν. Έχω φίλους στον οργανισμό”

 

Για το αν θα επέστρεφε:

“Ποτέ δεν λέω όχι, αλλά ο χρόνος μου εκεί ήταν δύσκολος για την ομάδα και για μένα. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, αλλά έχω φίλους που πραγματικά σέβομαι”.

Για το αν είναι θυμωμένος με κάποιον από την Μπαρτσελόνα:

“Η ζωή συνεχίζεται. Δύο, ίσως και τρεις άνθρωποι δεν μου έδωσαν τις σωστές ευκαιρίες ακόμα και όταν έπαιζα καλά.

100%, δεν μου φέρθηκαν σωστά. Το ξέρω και μπορώ να το πω. Αλλά αυτό συνέβη πριν από πέντε ή έξι χρόνια, η Μπαρτσελόνα είναι ένας μεγάλος σύλλογος και έχω φίλους εκεί.

Σέβομαι πολύ τον Ναβάρο, είναι ένας θρύλος. Κάνουμε καλές συζητήσεις όταν βλεπόμαστε.

Όπως είπα, μου έχει μείνει κάτι, αλλά όχι με τον σύλλογο, περισσότερο με ανθρώπους που δεν είναι πια εκεί.

Δεν λέω ονόματα, ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι, αλλά δεν με νοιάζει γιατί έκανα τον δρόμο μου. Τότε ήταν δύσκολο γιατί υπήρχε ένας σκοπός πίσω από αυτό, αλλά όλα είναι καλά τώρα”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ