Τζέιμς: “Βεζένκοφ σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκός μου έδωσε ευκαιρίες”

Τζέιμς: “Βεζένκοφ σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκός μου έδωσε ευκαιρίες”

Ο Μάικ Τζέιμς εκφράζει επιθυμία για επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό αν δεν συνεχίσει στο NBA.

Αναφέρθηκε επίσης στον Νικ Καλάθη και τη συνεργασία τους.

Σε συνέντευξη στο podcast του BasketNews:

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: “Στον Παναθηναϊκό ήμουν σαν το Ρόμπιν. Καταλάβαινα το ρόλο μου παίζοντας δίπλα σε εξαιρετικούς συμπαίκτες. Έτσι είναι στο μπάσκετ, κάνεις ότι χρειάζεται για νίκη”.

Για τη συνεργασία με τον Νικ Καλάθη: “Στον Παναθηναϊκό προσπάθησε να με βοηθήσει να λάμψω. Κατανοούσα ότι ήταν το βασικό πρόσωπο και εγώ προσπαθούσα να συμβάλω στην ομάδα”.

“Τώρα η ομάδα εξαρτάται περισσότερο από εμένα. Ξέρω τι απαιτείται, οπότε προσαρμόζομαι. Δεν θέλω να αλλάξω τον τρόπο παιχνιδιού στη Μονακό.

Θέλω ο Νικ να εκφράζεται φυσικά, να παιγνίδιαζει γρήγορα, να κάνει πάσες, να δοκιμάζει, ακόμη και να κάνει λάθη, αλλά να νιώθει άνετα”.

Για ενδεχόμενη μεταγραφή του Λορέντζο Μπράουν στον Παναθηναϊκό: “Δε μου φαίνεται καλή ιδέα. Ο Τζέριαν Γκραντ έδωσε πολλά στην ομάδα.

Ο Σλούκας, Λεσόρ και Ναν ήταν σε φόκο, γιατί αποδείχτηκαν. Το παιχνίδι του Τζέριαν Γκραντ υποστήριξε άμυνα και επίθεση.”

Ήταν σταθερός, βασικό μέλος. Με νέο guard, μπορεί να αλλάξει”.

Για πιθανή μεταγραφή που θα ήθελε να δει: “Επιθυμώ την επιστροφή του Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό. Όταν γύρισα από το NBA, νιώθω ότι ήμουν στο σπίτι μου. Ήταν που ήθελα να βρίσκομαι”.

“Καταλαβαίνω την σημασία της επιστροφής σε οικογένεια. Η EuroLeague θα ενισχυθεί με τέτοιες κινήσεις. Μου αρέσει όταν οι 12 ομάδες παλεύουν σκληρά”.

Για το αν ο Βεζένκοφ αποτελεί προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό: “Όχι, αλλά είναι ωραίο να μιλάει η φήμη (σχετικά με την επιστροφή του). Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση για τον Κίναν (ήχος Έβανς). Θα χαιρόμουν να τον ξαναδώ στο παρκέ. Αν ο Σάσα επιλέξει να έρθει, θα τον υποδεχτώ με χαρά”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ