Βασίλης Ξανθόπουλος ανανέωσε με το Περιστέρι Betsson έως το 2029 και υποσχέθηκε σκληρή δουλειά

Βασίλης Ξανθόπουλος ανανέωσε με το Περιστέρι Betsson έως το 2029 και υποσχέθηκε σκληρή δουλειά

Παράταση της συνεργασίας του με το Περιστέρι Betsson μέχρι το 2029 ανακοίνωσε η διοίκηση της ΚΑΕ, δίνοντας στον Βασίλη Ξανθόπουλο την ευκαιρία να συνεχίσει το πρότζεκτ που ξεκίνησε πέρυσι. Ο 41χρονος προπονητής, που την περασμένη σεζόν οδήγησε την ομάδα στην 6η θέση της Stoiximan GBL και στα προημιτελικά του FIBA Europe Cup, μίλησε στη media day του συλλόγου με φόντο τη νέα χρονιά.

Από την πλατεία Δημαρχείου, όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση της ομάδας, ο Ξανθόπουλος στάθηκε στη σύνδεση που έχει δημιουργηθεί. «Σημαίνει χαρά, τεράστια τιμή, γιατί με εμπιστεύτηκε η ομάδα του Περιστερίου και η διοίκηση όχι μόνο για την επόμενη σεζόν, αλλά για τα επόμενα τρία χρόνια», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι υπάρχει «τρομερή σύνδεση» με τον σύλλογο.

Το κλειδί της σταθερότητας και η ταυτότητα της ομάδας

Για τον ίδιο, η μακροχρόνια παραμονή στον πάγκο παίζει καθοριστικό ρόλο. «Παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο… όταν υπάρχει ένας προπονητής που είναι αρκετά χρόνια στην ομάδα, ξέρει την ομάδα και την κουλτούρα της, βοηθάει στο να μπορέσει να μεταδώσει όλο αυτό», ανέφερε, εξηγώντας πως η σταθερότητα διευκολύνει τη δουλειά του σταφ και των παικτών.

Στις αρχές που διέπουν το σύνολο, ο προπονητής ήταν ξεκάθαρος. «Αυτό που θέλαμε και πέρσι ήταν να είμαστε μια σκληρή ομάδα, να μην παρατάει ποτέ τα παιχνίδια. Να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια με όποιον κι αν παίζουμε». Τόνισε πως η ομάδα πρέπει να βγάζει προς τα έξω ότι παίζουν όλοι μαζί γι’ αυτό τον σύλλογο.

Πρόκληση BCL και ελληνικό πρωτάθλημα

Με το Basketball Champions League να προστίθεται φέτος στο πρόγραμμα, το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει. Ο Ξανθόπουλος δεν κρύβει ότι «οι φιλοδοξίες έχουν δημιουργηθεί» και πως η ομάδα καλείται να παρουσιάσει κάτι εξίσου ανταγωνιστικό. «Βλέπετε ότι και το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και το Basketball Champions League δυσκολεύουν. Να μην παρατάμε κανένα παιχνίδι και να πάρουμε όσες παραπάνω νίκες μπορούμε», είπε, κάνοντας λόγο για σκληρή δουλειά από την αρχή της προετοιμασίας.

Σε ερώτηση για το τι θέλει να δει βελτιωμένο, απάντησε πως η βελτίωση πρέπει να είναι καθολική. «Πρέπει να βελτιωθούμε σε όλα τα πράγματα που κάναμε πέρσι καλά, αλλά και σ’ αυτά που δεν κάναμε καλά», σημείωσε, θεωρώντας πως μόνο έτσι θα είναι ανταγωνιστικοί και στις δύο διοργανώσεις.

Τέλος, έστειλε μήνυμα στον κόσμο της ομάδας, που όπως είπε στάθηκε δίπλα του τόσο στις όμορφες όσο και στις δύσκολες στιγμές. «Εύχομαι τη νέα σεζόν να έχουμε ακόμη παραπάνω κόσμο και ένα από τα όνειρά μου είναι να δούμε το κλειστό του Περιστερίου γεμάτο». Στις υποσχέσεις πάντως δεν μπήκε: «Στις υποσχέσεις δεν είμαι καλός… θα δίνουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο για να κάνουμε τον κόσμο του Περιστερίου χαρούμενο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ