Ο Ατρόμητος έκλεισε τον Χόρντουρ Μάγκνουσον με διετές συμβόλαιο, προσθέτοντας έναν έμπειρο στόπερ που γνωρίζει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα. Η ανακοίνωση ήρθε στις 14 Ιουλίου και ο 33χρονος Ισλανδός πήρε αμέσως τη φανέλα με το νούμερο 32.
Η κίνηση αυτή φέρνει στο Περιστέρι παίκτη με μακρά πορεία σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Ο Μάγκνουσον γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1993 στο Ρέικιαβικ. Ξεκίνησε από την ακαδημία της Φραμ και στα 16 του έπαιξε ήδη με την πρώτη ομάδα. Στα 18 του μετακόμισε στη Γιουβέντους, όπου πέρασε από την ομάδα νέων χωρίς να φτάσει στην πρώτη. Ακολούθησαν δανεισμοί στη Σπέτσια και στην Τσεζένα, με την τελευταία να του δίνει χρόνο στη Serie A.
Το καλοκαίρι του 2016 τον πήρε η Μπρίστολ Σίτι για δύο σεζόν και 61 συμμετοχές. Από εκεί μεταγράφηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2018. Στη ρωσική ομάδα καθιερώθηκε πλήρως, μετρούσε 93 συμμετοχές και πέντε γκολ σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League. Εκεί υπέστη ρήξη αχιλλείου τένοντα, που περιόρισε τις εμφανίσεις του. Ο παίκτης κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ρωσίας το 2019 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Στην Ελλάδα έφτασε το 2022 με τον Παναθηναϊκό. Μέτρησε 38 συμμετοχές και δύο γκολ, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 2024. Υπέστη ρήξη χιαστού και αργότερα υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση, με τους «πράσινους» να του δίνουν παράταση συμβολαίου. Ο Μάγκνουσον έχει 24 συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πέρσι βρήκε λύση στον Λεβαδειακό, όπου αγωνίστηκε κανονικά και έδειξε ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα υγείας.
Το όνομά του είχε συνδεθεί νωρίτερα με τον Άρη, αλλά οι συζητήσεις δεν προχώρησαν λόγω οικονομικών διαφορών. Ο Ατρόμητος κατάφερε να κλείσει τη μεταγραφή, κερδίζοντας τον ανταγωνισμό από άλλες ομάδες. Ο Μάγκνουσον διαθέτει πάνω από 50 συμμετοχές με την εθνική Ισλανδίας και αγωνίστηκε πρόσφατα σε φιλικά με Αργεντινή και Ιαπωνία.
Στις δηλώσεις του μετά την υπογραφή τόνισε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που όλα πήγαν καλά και πλέον είμαι ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου. Είμαι πλέον πολλά χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίζω ότι ο Ατρόμητος είναι από τις πιο οργανωμένες ομάδες στη Super League, έχοντας πάντα υψηλούς στόχους και ο τρόπος που με προσέγγισαν οι ιθύνοντες του συλλόγου, έκανε τη διαφορά.
Είχαμε κι άλλες προτάσεις και από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά από τη στιγμή που προέκυψε ο Ατρόμητος, ήθελα πολύ να έρθω γιατί ήξερα ότι είναι η κατάλληλη επιλογή για μένα.
Είναι μια ομάδα που προσφέρει τα πάντα σε έναν ποδοσφαιριστή για να δουλεύει απερίσπαστος, με ένα κορυφαίο προπονητικό κέντρο και με όσους έχω μιλήσει μου έχουν επιβεβαιώσει την πολύ καλή εικόνα που έχω σχηματίσει.
Θέλω να ευχαριστήσω τον μεγαλομέτοχο, τον κ. Σπανό, τον Τεχνικό Διευθυντή, Γιάννη Αγγελόπουλο για την επιθυμία τους να γίνει αυτή η μεταγραφή και φυσικά τον νέο μου προπονητή, Ντούσαν Κέρκεζ, με τον οποίο μίλησα πολλές φορές και μου έδειξε πόσο με θέλει, εξηγώντας μου και το πλάνο του για μένα.
Πλέον, ανυπομονώ να ενταχθώ κατευθείαν στις προπονήσεις από τις πρώτες κιόλας μέρες της προετοιμασίας, να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και πλέον όλοι μαζί να οδηγήσουμε τον Ατρόμητο στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, όπως δηλαδή του αξίζει βάσει των προδιαγραφών της ομάδας.
Θέλω να γνωρίσω και τους οπαδούς μας που πάντα όταν ερχόμουν ως αντίπαλος στο Περιστέρι, δημιουργούσαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα και τώρα χαίρομαι που θα είμαι στη δική τους πλευρά!
ΠΑΜΕ ΑΤΡΟΜΗΤΕ!».
Ο Ισλανδός φέρνει τεχνική κατάρτιση και ικανότητα οργάνωσης από την άμυνα, στοιχεία που ταιριάζουν στο προφίλ της ομάδας. Η παρουσία του περασμένη σεζόν στον Λεβαδειακό έδειξε ότι παραμένει ανταγωνιστικός παρά την ηλικία του.