Ο Παναθηναϊκός AKTOR ολοκλήρωσε μια από τις πιο ηχηρές κινήσεις του καλοκαιριού, εντάσσοντας στο ρόστερ του τον Μπράνκου Μπάντιο. Ο 27χρονος Σενεγαλέζος γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έως το 2029, επισφραγίζοντας μια συμφωνία που κόστισε στους «πράσινους» 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε ρήτρα προς τη Βαλένθια.
Η μετακίνηση αυτή αποτελεί προσωπική επιλογή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός αναζητούσε έναν παίκτη με ικανότητες «πολυεργαλείου», ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί εξίσου αποτελεσματικά στην άμυνα και στην επίθεση. Η ικανότητα του Μπάντιο στο «pick n roll» και η πίεση που ασκεί πάνω στην μπάλα έπεισαν τον προπονητή του «τριφυλλιού» ότι πρόκειται για την ιδανική προσθήκη.
Το «πολυεργαλείο» που έρχεται από την Ισπανία
Η περσινή σεζόν του παίκτη στη Βαλένθια ήταν καθοριστική. Στην EuroLeague, ο Μπάντιο μέτρησε κατά μέσο όρο 11,2 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ ανά αγωνιστική. Η παρουσία του ήταν κομβική στην πορεία της ισπανικής ομάδας μέχρι το Final Four της Αθήνας, αλλά και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας.
Papi is here ????#WeTheGreens #paobcaktor #Club1908 pic.twitter.com/NM4TJ5iIQu
— Panathinaikos BC (@Paobcgr) July 9, 2026
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θυμούνται καλά τον Σενεγαλέζο από τα playoffs της προηγούμενης χρονιάς. Στο καθοριστικό πέμπτο παιχνίδι της σειράς, ο Μπάντιο είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση με 20 πόντους, οδηγώντας τη Βαλένθια στη νίκη και τον αποκλεισμό των «πρασίνων». Πλέον, ο ίδιος καλείται να προσφέρει αυτές τις λύσεις φορώντας τη φανέλα με το τριφύλλι, πλαισιώνοντας τον Κέντρικ Ναν στην περιφέρεια.
Η απόκτηση του παίκτη κρίθηκε απαραίτητη, καθώς είχε υπογράψει επέκταση συμβολαίου με τη Βαλένθια μέχρι το 2029. Η καταβολή της ρήτρας ήταν το μοναδικό μονοπάτι για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ο διεθνής γκαρντ, που έχει διακριθεί και με την εθνική Σενεγάλης —κατακτώντας την 3η θέση και σημειώνοντας 19,9 πόντους—, αναμένεται να δώσει το απαραίτητο βάθος στο ρόστερ.