Σε νέα νομική αντεπίθεση προχώρησε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, στρεφόμενη κατά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του ιδιοκτήτη της, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μετά τα όσα συνέβησαν στο Game 2 των τελικών της Stoiximan GBL. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν επίσημη καταγγελία στη ΔΕΑΒ, ζητώντας αυστηρές κυρώσεις για τα επεισόδια που σημάδεψαν την αναμέτρηση της περασμένης Παρασκευής.
Τα αιτήματα των «ερυθρόλευκων»
Η διοίκηση του Ολυμπιακού, έχοντας ήδη κινηθεί νομικά ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, επεκτείνει τη δράση της ζητώντας την επιβολή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για την έδρα του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, το αίτημα προς τη ΔΕΑΒ περιλαμβάνει την επιβολή προστίμου 100.000 ευρώ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, καθώς και την απαγόρευση εισόδου του στα γήπεδα για χρονικό διάστημα πέντε ετών.
Στο επίσημο κείμενο της καταγγελίας αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε χθες (06/06) σε καταγγελία ενώπιον της ΔΕΑΒ για τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στον αγώνα της Παρασκευής. Ζητά την επιβολή διοικητικής κύρωσης μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών σε βάρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Επιπλέον, ζητά την επιβολή συνολικού προστίμου ύψους 100.000 ευρώ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, καθώς και την απαγόρευση εισόδου του στα γήπεδα για πέντε έτη».
Υπενθυμίζεται πως ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ είχε εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια τάιμ άουτ στο δεύτερο δεκάλεπτο, γεγονός που καταγράφηκε αναλυτικά στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές. Οι τελευταίοι περιέγραψαν την κίνηση του κ. Γιαννακόπουλου προς το μέρος τους, ενώ η αναμέτρηση διεκόπη για τέσσερα λεπτά μέχρι να απομακρυνθεί από το παρκέ.