Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σπάζοντας στα δύο τον Κολοσσό με 117-76 στον πρώτο αγώνα των playoffs της Stoiximan GBL. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε σαν να μην υπάρχει αύριο, λίγες μέρες πριν το Final Four της Ευρωλίγκας στην Αθήνα. Οι παίκτες έδειξαν συγκέντρωση από την αρχή, βάζοντας γρήγορα τη σφραγίδα τους στο ματς.
Πώς χτίστηκε η κυριαρχία
Στο ξεκίνημα, ο ρυθμός κύλησε γρήγορα και οι δύο ομάδες βρήκαν τρίποντα – ο Ράντλ, ο Γουόκαπ και ο Πίτερς έβαλαν τα δικά τους. Ο Ολυμπιακός όμως ανέβασε ταχύτητα απότομα, κλέβοντας μπάλες και τρέχοντας σε τρανζίσιον για εύκολους πόντους. Η κυκλοφορία της μπάλας έφερε εντυπωσιακά καλάθια, και σε λιγάκι η διαφορά άνοιξε.
Ο Γουόκαπ, ο Πίτερς και ο Μιλουτίνοφ πήραν την ομάδα στους ώμους τους, σκοράροντας διαδοχικά. Με 22-8 στο πέμπτο λεπτό, ο Σέρβος σέντερ έφτασε στους 11 πόντους και έστειλε το σκορ στο 28-12. Ο Κένεντι πάλεψε για τον Κολοσσό, αλλά οι ερυθρόλευκοι με σερί 7-0 έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 35-15.
Το ξέσπασμα και η κούρσα
Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε, με τη second unit να μπαίνει δυνατά και τους Ροδίτες να προσπαθούν να ακολουθήσουν. Ο Τζόουνς και ο Λαρεντζάκης ξεχώρισαν, φτάνοντας το σκορ στο 50-25 στο 14ο λεπτό. Τρία λεπτά μετά, η διαφορά πήγε στο 59-29.
Οι Παπανικολάου και Λαρεντζάκης συνέχισαν το έργο τους, στέλνοντας το ματς στα αποδυτήρια με 70-35 – double-score που έφερε και ρεκόρ ημιχρόνου. Το καταιγιστικό ρυθμός κράτησε τον τόνο ψηλά. Κάπου εκεί, το παιχνίδι είχε κριθεί.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες χαλάρωσαν λογικά μετά το ξέσπασμα, δίνοντας χώρο στον Κολοσσό να μειώσει από το -38 στο -31, στο 75-44. Ο Κένεντι και ο Γκούντγουιν έκαναν ό,τι μπορούσαν. Τότε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ βρήκε ρυθμό, με εννιά πόντους σε τέσσερα λεπτά για το 91-51.
Απάντησε στα καλάθια των Νίκολς και Κένεντι, κλείνοντας με buzzer-beater δίποντο το 93-55. Η ομάδα δεν άφησε περιθώρια. Στην τέταρτη περίοδο ο Μιλουτίνοφ κυριάρχησε παντού, και τα τρίποντα έπεφταν βροχή για το τελικό 117-76.
Τα δεκάλεπτα: 35-15, 70-35, 93-55, 117-76.