Ο Καντζούρης για Παναθηναϊκό: «Επέλεξε τον δύσκολο δρόμο»

Ο Καντζούρης για Παναθηναϊκό: «Επέλεξε τον δύσκολο δρόμο»

Ο Ηλίας Καντζούρης, κόουτς με μεγάλη εμπειρία, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του WebRadio της ΕΟΚ για τη σειρά του Παναθηναϊκού με τη Βαλένθια. Είδε τέσσερα εντελώς διαφορετικά ματς, όπου ο Παναθηναϊκός έδειξε την ποιότητά του στα δύο πρώτα. Στα επόμενα, άλλαξε προσέγγιση, κυρίως στην άμυνα, ενώ η Βαλένθια έπαιξε με ένα δύσκολο, συγκεκριμένο στυλ.

Η Βαλένθια δεν είχε να χάσει τίποτα μετά τα πρώτα δύο. Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε σοβαρά τα εντός έδρας παιχνίδια του. Έτσι, η Βαλένθια πήρε ψυχολογία και το πλεονέκτημα της έδρας – μπορεί να μετρήσει πολύ, μπορεί και όχι.

Πώς να παίξει ο Παναθηναϊκός στο Game 5

Δεν βγαίνει εύκολα πρόβλεψη ανάμεσα σε ομάδες με τόσο μικρές διαφορές, που κρίθηκαν σε λεπτομέρειες, είπε ο Καντζούρης. «Ωστόσο, θα έλεγα ότι το ποιος θα μπορέσει να επιβάλλει το στυλ παιχνιδιού που τον βολεύει θα είναι και αυτός που θα επικρατήσει».

Οδηγός για το απόψε Game 5 πρέπει να γίνει το τρίτο δεκάλεπτο του Game 3. Εκεί ο Παναθηναϊκός έπαιξε με αμυντική προσήλωση και physical, κάνοντας τη Βαλένθια να κάνει βήμα πίσω. Η ελληνική ομάδα χρειάζεται να στήσει γερά την άμυνα – στην επίθεση έχει παίκτες να κάνουν τη δουλειά.

Η πίεση ίσως γυρίσει τώρα στη Βαλένθια μετά το 2-2. «Αυτό, ωστόσο, πρέπει να το ενεργοποιήσει ο Παναθηναϊκός παίζοντας σκληρά από την αρχή του αγώνα, γιατί, όταν είσαι αουτσάιντερ και έχεις κάνει τέτοια ανατροπή και παίζεις και μέσα στην έδρα σου με τον κόσμο σου, αν δε βρεις την αντίσταση που πρέπει τότε χρησιμοποιείς τα πάντα υπέρ σου».

Η απώλεια του Σλούκα και τα Final-4

Τεράστια απώλεια ο Κώστας Σλούκας σε όλη τη σειρά, σύμφωνα με τον Καντζούρη. «Δε θεωρώ ότι αναλύθηκε τόσο πολύ, αλλά στα δικά μου τα μάτια ήταν ένας παίκτης που “διάβαζε” το παιχνίδι πάρα πολύ σωστά, έδινε πάντα τις κατάλληλες λύσεις την κατάλληλη στιγμή και ήταν και μια τεράστια προσωπικότητα, αν όχι η μεγαλύτερη, στο ρόστερ του Παναθηναϊκού».

Πρόκριση στο Final-4 για τον Παναθηναϊκό στο γήπεδό του αλλάζει τα δεδομένα. Η Βαλένθια είναι ωραία μπασκετική ιστορία, που δεν ξεφούσκωσε όπως έλεγαν πολλοί – τώρα είναι ένα βήμα πριν. «Νομίζω ότι όποιος κάνει το λάθος να υποτιμήσει αντίπαλο σε ένα παιχνίδι knock-out έχει κάνει ένα βήμα προς την ήττα».

καντζουρης2_4791b.jpg

Ο οργανισμός του Παναθηναϊκού διάλεξε τον δύσκολο δρόμο με τα δύο εντός ματς. Η ομάδα χτίστηκε για Final-4, οπότε πιστεύουν ότι θα είναι εκεί. Μια πρόκριση δεν θα τους δώσει extra ενθουσιασμό – χρειάζεται μέγιστη προσπάθεια στο Game 5.

Φέτος οι ελληνικές ομάδες διεκδικούν τρεις τελικούς στην Ευρώπη. «Εύχομαι να δούμε έναν ελληνικό τελικό στην Ευρωλίγκα και η καλύτερη ομάδα να κερδίσει. Το ότι φτάσαμε φέτος να διεκδικούν τρεις τελικούς οι ελληνικές ομάδες νομίζω δείχνει τη σωστή δουλειά που γίνεται».

Για την Εθνική ομάδα, τα παράθυρα φαίνονται μακρινά στον κόσμο. Έχουμε ξεκινήσει κάποια πράγματα, παρακαλάμε να τελειώσουν υγιείς όλοι. Τα Ιουλίου και Αυγούστου θα τα πάρουμε με σοβαρότητα, λόγω του εθνόσημου.

Οι παίκτες παίζουν υπερβολικά πολλά ματς. Οι φορείς πρέπει να φτιάξουν πιο ανθρώπινο πρόγραμμα, αλλιώς χάνουμε τους καλούς στην εθνική. Κάνουμε κακό στους πρωταγωνιστές με τόσα στην Ευρωλίγκα και στο πρωτάθλημα – ελπίζω να τα ξαναδούμε σύντομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ