Ο Μάρκο Νίκολιτς βγήκε από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με ένα πλατύ χαμόγελο, μετά το καθαρό 3-0 της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα έπαιξε σκληρά και πήρε αυτό που ήθελε, μέσα σε λίγες μέρες από το προηγούμενο ματς. Ο Σέρβος προπονητής έβγαλε καπέλο στους παίκτες του και στον κόσμο που τους σπρώχνει μπροστά.
Συλλυπητήρια και σεβασμός στον αντίπαλο
Ξεκίνησε τις δηλώσεις του με θερμά λόγια. «Θέλω, εκ μέρους όλων, να εκφράσω τα συλλυπητήριά μας στον Λουτσέσκου για τον πατέρα του. Ήταν ένα εξαιρετικό απόγευμα. Θέλω να πω αυτό που είπα και στους παίκτες: ήταν μια εντυπωσιακή απόδοση. Μια απόδοση σε λιγότερο από 72 ώρες μετά την εξαιρετική εμφάνιση με τη Ράγιο. Εκφράζω τον σεβασμό μου, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Τέσσερα ματς υπάρχουν ακόμα και έχουμε τρεις μέρες ρεπό. Επίσης, συλλυπητήρια και για τον Τάσο για την απώλεια του πατέρα του».
Δεν ξέχασε να δείξει σεβασμό, παρόλο που η νίκη ήρθε εύκολα. Η ΑΕΚ χρειάζεται τέτοια ματς για να χτίσει αυτοπεποίθηση στα playoffs. Τώρα, όλοι περιμένουν τα επόμενα παιχνίδια.
Η δύναμη από τον κόσμο και τους παίκτες
Ρώτησαν τον Νίκολιτς για το πώς βρήκαν τόση ενέργεια τόσο γρήγορα. «Είναι εσωτερικό. Είναι ομάδα πολεμιστών από την αρχή της σεζόν. Είχαμε σκαμπανεβάσματα, αλλά δείξαμε αυτή τη συμπεριφορά λόγω της ποιότητας. Επίσης, είναι θέμα ατμόσφαιρας. Υπάρχει τρομερή χημεία μεταξύ οπαδών και ομάδας. Όσον αφορά το σωματικό, είμαστε καλά, εκτός από τον Μάνταλο που είναι τραυματίας και μια μικρή ενόχληση που έχει ο Γιόβιτς. Υπάρχει δύναμη στη σχέση με τους οπαδούς, που μας κάνει να ξεπερνάμε κάθε σωματική κούραση».
Μίλησε και για περιορισμένες επιλογές στον πάγκο από το προηγούμενο ματς, και για τον Περέιρα που άλλαξε φέτος. «Όταν ήρθα στην ομάδα, κατάλαβα την αναγνώριση που έχει ο Περέιρα. Είναι ένας εξαιρετικός και έμπειρος παίκτης. Έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μου. Κατανοεί το παιχνίδι και, ακόμα κι αν δεν είναι 100% έτοιμος, είναι εξαιρετικά ευφυής. Δεν παραπονέθηκα για το ρόστερ, αλλά επειδή ο Πέτρος και ο Λούκα δεν ήταν διαθέσιμοι, ο Ζίνι είχε καιρό να παίξει και σήμερα τον Κοϊτά τον κράτησα στον πάγκο για να έχω επιλογές. Όσο για τη λίστα, ήταν ένα θέμα που μας δυσκόλεψε. Δεν είχαμε παίκτες από την Ακαδημία. Αυτό τώρα το βελτιώνουμε. Υπάρχουν κάποιοι αυστηροί κανόνες και δεν είναι εύκολο να προβλέψεις πώς θα εξελιχθεί η σεζόν».
Όσο για τους τραυματίες, έδωσε ενημέρωση. «Ο Πέτρος πιστεύω θα είναι έτοιμος για την επόμενη αναμέτρηση. Ο Λούκα έπεσε στην προπόνηση και χτύπησε στο γόνατο. Ήταν στον πάγκο, δεν είναι κάτι σημαντικό. Αν έπρεπε να παίξει, θα έπαιζε. Όσο για τον Πένραϊς, χτυπάει δεύτερη φορά στο χέρι, αλλά είναι Σκωτσέζος και αντέχει στον πόνο. Ο Λούκα έκανε σπριντ για να πανηγυρίσει το τέρμα».
Το ματς αυτό βοηθάει στην κούρσα για τον τίτλο, αλλά ο Νίκολιτς κρατάει χαμηλούς τόνους. «Αρχικά, όλοι ήταν διεκδικητές. Εμείς παραμένουμε προσγειωμένοι, γιατί θα πρέπει να πολεμήσουμε στα ντέρμπι που έρχονται. Έχουμε ένα πλεονέκτημα οκτώ πόντων. Έχουμε ευχάριστα συναισθήματα, έχουμε μια ξεκούραση, καθώς την άλλη βδομάδα δεν έχουμε ματς, για να ανακάμψουν και να επιστρέψουν με πλήρη συγκέντρωση. Είχαμε προετοιμαστεί για μια σημαντική βραδιά και οι αναμετρήσεις που έρχονται θα είναι εξίσου σημαντικές».
Τέλος, ρώτησαν για τη δουλειά και αν ήταν το καλύτερο παιχνίδι. «Οι δύο τελευταίες αναμετρήσεις είναι από τις καλύτερες φετινές. Είναι πολύ καλό που η ομάδα είναι σε αυτή τη φόρμα. Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι σε πρωτάθλημα με playoffs. Οι παίκτες είχαν εντυπωσιακή απόδοση, έδειξαν απόλυτη αφοσίωση, προσέχουν πολύ και οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Αυτά τα στοιχεία έπαιξαν ρόλο. Μέσα σε μια σεζόν υπάρχουν πάνω και κάτω και, όταν υπάρχει κάμψη, το καλό είναι να επανέρχεσαι γρήγορα. Η κριτική είναι ευπρόσδεκτη και χρήσιμη. Ξέρω ότι πρέπει να αξιολογούμε τα λάθη και μέσα από την ανάλυση να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι σημαντικό να απολαύσεις τη στιγμή, αλλά όταν σου λέει κάποιος ”μπράβο” είναι επικίνδυνο να επαναπαυθείς. Η κριτική μας βοηθάει και μας δίνει και κίνητρο».