Αλμέιδα: «Δεν θα απαιτούσα ούτε αποζημίωση αν με απολύσουν»

Αλμέιδα: «Δεν θα απαιτούσα ούτε αποζημίωση αν με απολύσουν»

Η Σεβίλλη ιδρώνει στη LaLiga, με μόλις δύο βαθμούς διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Ματίας Αλμέιδα, προπονητής της ομάδας και παλιός τεχνικός της ΑΕΚ, δίνει μάχη για να σώσει την κατάσταση. Αύριο αντιμετωπίζει την Τζιρόνα σε αγώνα που κρίνεται κομβικός.

Ο Αλμέιδα αποκλείει σκέψεις για λεφτά

Ο Αργεντινός τεχνικός μίλησε ανοιχτά για την πίεση που νιώθει. Δεν σκέφτεται καθόλου αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, όπως ξεκαθάρισε. «Είμαι μαχητής και δεν το σκέφτομαι αυτό. Ως προπονητής, θέλω απλώς να αποφύγουμε τον υποβιβασμό. Αν με απέλυαν, δεν θα χρειαζόταν καν να με πληρώσουν, δεν ήρθα στον σύλλογο για αυτό. Θέλω να οδηγήσω τον σύλλογο σε μια διαφορετική κατάσταση», είπε ο Αλμέιδα.

Η ομάδα παλεύει εδώ και καιρό να βελτιωθεί, με τον Αλμέιδα να μπαίνει δυναμικά από την αρχή της σεζόν. Οι παίκτες τον ακολουθούν, αλλά τα αποτελέσματα καθυστερούν να έρθουν.

Υποστήριξη από τον αθλητικό διευθυντή

Δεν λείπει η στήριξη από την ηγεσία. Ο Αντόνιο Κορδόν, αθλητικός διευθυντής της Σεβίλλης, εξέφρασε πλήρη εμπιστοσύνη στον Αλμέιδα. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν το πρότζεκτ, πίστευαν πως αυτός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την ομάδα.

«Όταν ξεκινήσαμε αυτό το πρότζεκτ, ξέραμε ότι ο Αλμέιδα ήταν ο κατάλληλος προπονητής. Ο ερχομός του στη Σεβίλλη ήταν μια πρόκληση τόσο για αυτόν όσο και για μένα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα το πετύχουμε και θα αλλάξουμε τα πράγματα. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτόν επειδή είναι γεννημένος εργάτης, η ομάδα τον υποστηρίζει πλήρως, όπως και εμείς. Τελικά, πρόκειται για την τελειοποίηση των πραγμάτων. Είμαστε πολύ επικριτικοί με τον εαυτό μας και κάθε μέρα ξυπνάμε σκεπτόμενοι τι πρέπει να βελτιωθεί», δήλωσε ο Κορδόν. Η Σεβίλλη, με μακρά ιστορία στα ευρωπαϊκά σαλόνια, χρειάζεται τώρα σταθερότητα στην Primera División για να μην κινδυνεύσει ξανά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ