Ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος από τον Βίκο Ιωαννίνων πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη για την 19η αγωνιστική στην Elite League. Στον αγώνα που κέρδισαν οι Vikos Falcons τον Κόροιβο με 98-92, ο 28χρονος γκαρντ έβαλε 25 πόντους με αψεγάδιαστες βολές και καλό ποσοστό από τα τρίποντα. Το παιχνίδι του έκανε τη διαφορά, με στατιστικά που τον έβγαλαν πρώτο σε όλα τα γήπεδα.
Έπαιξε 31 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα, σκόραρε 25 πόντους χάρη σε 2/2 βολές, 4/8 δίποντα και 5/7 τρίποντα. Μάζεψε 3 ριμπάουντ, έδωσε 6 ασίστ, έκλεψε μία μπάλα, έκανε 3 τάπες και κέρδισε 5 φάουλ. Συνολικά, έφτασε τους 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, τον υψηλότερο σκορ για παίκτη νικήτριας ομάδας αυτή την εβδομάδα.
Νέο βραβείο για νέους ταλαντούχους
Στην κατηγορία κάτω των 23 ετών, ξεχώρισε ο Χρήστος Πέργουλης από τη Νεανική Εστία Μεγαρίδας. Πήρε το φρέσκο βραβείο MVP Next Gen, μετά τη νίκη της ομάδας του επί των Μαχητών Πειραματικό με 90-99. Ο 19χρονος πάουερ φόργουορντ έδειξε γιατί τον εμπιστεύονται.
Σε 27 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα, έβαλε 22 πόντους με 3/5 βολές, 5/6 δίποντα και 3/5 τρίποντα. Πήρε 10 ριμπάουντ, μία τάπα και 3 φάουλ υπέρ του, φτάνοντας συνολικά 26 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Αυτή η εμφάνιση τον βάζει στο ραντάρ όλων.
Διπλοί και στατιστικά ηγέτες
Ανάμεσα στους διπλούς της αγωνιστικής, ο Πέργουλης είχε 22 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Αιμίλιος Ροζάκης από την ίδια ομάδα έφτασε 18 πόντους με 10 ριμπάουντ. Και ο Κένταλ Σμιθ του Κοροίβου Αμαλιάδας κατέγραψε 18 πόντους και 16 ασίστ.
Στα κορυφαία στατιστικά του πρωταθλήματος, ο Αριστοτέλης Σωτηρίου της ΝΕ Μεγαρίδος οδηγεί στους πόντους με 344. Ακολουθούν ο Τζάρετ Άντερτον του Evertech Παπάγου με 332, ο Ντέρεκ Σεντ Χίλερ του Πανερυθραϊκού με 329, ο Παναγιώτης Φιλιππάκος της Δάφνης με 313 και ο Λέσλι Βάρνερ του Κοροίβου Αμαλιάδας με 309.
Στα ριμπάουντ, πρώτος είναι ο Κάμρον Ρις του Πρωτέα Βούλας με 156. Μετά έρχεται ο Μααλίκ Κάρτραϊτ της Δάφνης με 141, ο Κρεγκ Βίκτορ του Πανερυθραϊκού με 137, ο Παναγιώτης Φιλιππάκος πάλι με 132 και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου με 118.
Για τις ασίστ, ο Ιωάννης Τζιβελέκας της Δάφνης έχει 132. Ο Κωνσταντίνος Μπιλάλης του Evertech Παπάγου ακολουθεί με 107, ο Παναγιώτης Κόης του Πρωτέα Βούλας με 106, ο Γιώργος Κουκάς του Ψυχικού με 96 και ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος των Vikos Falcons με 90.
Στα κλεψίματα ξεχωρίζει ο Παναγιώτης Κόης με 41. Ο Τάιλερ Τζόνσον της Νίκης Βόλου έχει 38, ο Σαχάντα Γουέλς του Ψυχικού 36, ο Ντάριλ Μπανκς των Μαχητών Πειραματικό 35 και ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος 34.
Για τις τάπες, ισοβαθμούν ο Γιάννης Σαχπατζίδης της Δόξας Λευκάδας ΒΙΚΟΣ COLA, ο Στράτος Βουλγαρόπουλος του Πρωτέα Βούλας και ο Μααλίκ Κάρτραϊτ με 21 έκαστος. Ο Ναβάρ Έλμορ του Αιγάλεω έχει 19 και ο Μάιλς Ντούμπαρ των Μαχητών Πειραματικό 16.
Τέλος, στην αξιολόγηση, ο Αριστοτέλης Σωτηρίου κρατάει την πρώτη θέση με 357 βαθμούς. Ο Τζάρετ Άντερτον έχει 350, ο Κάμρον Ρις 329, ο Γιώργος Νώτης των Μαχητών Πειραματικό 316 και ο Παναγιώτης Φιλιππάκος 314.