Το τραγικό τροχαίο στη Ρουμανία που πήρε τη ζωή επτά φιλάθλων του ΠΑΟΚ έχει αφήσει βαριά σκιά στον σύλλογο. Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ μίλησε ανοιχτά για το σοκ που νιώθουν όλοι στα αποδυτήρια, σε συνέντευξη στη NOVA. Το κλίμα παραμένει βαρύ, με την ομάδα να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της εν μέσω πένθους.
Η φωνή του Βούλγαρου εξτρέμ μετά την απώλεια
Ο Ντεσπόντοφ δεν κρύβει πόσο βαθιά έχει χτυπήσει η τραγωδία την ομάδα. Οι παίκτες ζουν ακόμα την κατάσταση σοκ, αφού οι φίλαθλοι πέθαναν ενώ ταξίδευαν για να τους στηρίξουν. Αυτή η λεπτομέρεια κάνει την απώλεια ακόμα πιο δύσκολη να χωνευτεί.
«Πραγματικά νιώθουμε απαίσια, είναι μια τεράστια τραγωδία που έχει χτυπήσει τον σύλλογο. Και εγώ και οι συμπαίκτες μου είμαστε σε σοκ, γιατί ξέρετε το πιο τραγικό της υπόθεσης είναι ότι έρχονταν για εμάς, για να μας υποστηρίξουν. Είναι τραγικό από όλες τις απόψεις. Ήταν νέοι άνθρωποι, που αγαπούσαν πάρα πολύ την ομάδα, είχαν μέλλον μπροστά τους. Μιλάμε για μια τεράστια τραγωδία και ένα πραγματικό σοκ για όλους μας. Το μόνο που μπορώ να πω είναι να αναπαυθούν εν ειρήνη. Δε μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα για όλα αυτό, είναι μια τραγωδία, νιώθουμε όλοι απαίσια».
Ποδόσφαιρο και πένθος μαζί
Η προετοιμασία για τον αγώνα με τη Λυών έγινε σε δύσκολες συνθήκες, όπως παραδέχτηκε ο παίκτης του ΠΑΟΚ. Όταν χάνονται ζωές έτσι, το ποδόσφαιρο χάνει την προτεραιότητά του. Κι όμως, η ομάδα μπήκε στον αγώνα και πάλεψε σκληρά, ακόμα και με παίκτη λιγότερο.
«Κοιτάξτε. Όταν υπάρχουν τέτοιες τραγωδίες, όταν χάνονται ζωές, είναι αδύνατο να μιλήσεις για ποδόσφαιρο, για αποτελέσματα, για τρόπαια, για πρωταθλήματα, αυτό τα υπερβαίνει όλα. Προφανώς, θέλαμε και εγώ και οι συμπαίκτες μου να πάρουμε μια νίκη για όλους αυτούς τους οπαδούς που έρχονται και ταξιδεύουν για εμάς, για τα παιδιά που φύγανε καθώς έρχονταν να μας στηρίξουν. Αλλά όπως είδατε, δεν έχει σημασία. Όπως είδατε μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο, παλέψαμε, τα δώσαμε όλα μέχρι το τελευταίο λεπτό με παίκτη λιγότερο, θέλαμε να πάρουμε αποτέλεσμα, αλλά δεν ήταν το σημαντικό αυτό. Σημασία έχει ότι φύγαν τα παιδιά, τα υπόλοιπα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Δε μπορώ να πω εύκολα ότι προχωράμε, πάμε παρακάτω, είναι μεγάλη τραγωδία».
Για να ξεπεράσουν το πένθος, η ομάδα ξέρει πως πρέπει να συνεχίσει. Αυτό το γεγονός θα μείνει χαραγμένο στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες νιώθουν υποχρεωμένοι να παλέψουν παρακάτω.
«Νομίζω ότι πρέπει. Πρέπει να προχωρήσουμε, αυτό είναι κάτι που θα μείνει σε όλο το κλαμπ, την ομάδα, την οικογένεια του ΠΑΟΚ, δε το συζητάμε. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε, να πάμε να παλέψουμε και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας».
Κοιτάζοντας μπροστά, ο αγώνας με τον Πανσερραϊκό έρχεται σύντομα. Ο αντίπαλος έχει δική του δυναμική, με προπονητή που του αρέσει γρήγορο ποδόσφαιρο. Η νίκη μετράει τώρα περισσότερο από ποτέ.
«Θα είναι σίγουρα ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια ομάδα που μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα, έχει Ισπανό προπονητή του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο, να προσπαθεί να ανακτήσει γρήγορα την μπάλα, να βάζει δύσκολα στον αντίπαλο. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι πρέπει να κερδίσουμε».