Ένας έφηβος μέσος μόλις 16 ετών μπαίνει στο δυναμικό του Ολυμπιακού, κάνοντας ένα βήμα που θυμίζει τα ξεκινήματα πολλών μεγάλων ταλέντων. Ο Αστέρης Κωνσταντινίδης, γιος του παλιού παίκτη Σωτήρη Κωνσταντινίδη, έρχεται από τον Πανσερραϊκό με πλήρη μεταγραφή. Γεννημένος στις 16 Σεπτεμβρίου 2009, ο νεαρός έπαιξε ήδη στην Stoiximan Super League πέρυσι τον Μάιο κόντρα στον Παναιτωλικό, σπάζοντας ρεκόρ ως ο μικρότερος που το κατάφερε ποτέ.
Μεταγραφή από τις ακαδημίες του Πανσερραϊκού
Ο Πανσερραϊκός έβγαλε ανακοίνωση για την αποχώρηση του μικρού. Είχε ξεκινήσει από τις δικές τους ακαδημίες, όπου έπαιξε στην ομάδα Elite που φτιάξανε με τον Σάκη Αναστασιάδη. Το 2022, εκείνη η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα Κ14 στην ΕΠΣΜ, νικώντας τον Ολυμπιακό στον τελικό – και ο Αστέρης σκόραρε, βγαίνοντας MVP.
Η αρχή στην μεγάλη κατηγορία
Μετά ήρθε η άνοδος στην Κ15 και αγώνες σε διοργανώσεις της Super League. Πέρσι μπήκε στην Κ17, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Φεβρουάριο του 2025. Και τον Μάιο, στα 15 του χρόνια και οκτώ μήνες, έκανε ντεμπούτο στην Σούπερ Λιγκ.
Η ανακοίνωση του Πανσερραϊκού:
«Η ΠΑΕ Πανσερραϊκός ανακοινώνει την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Αστέρη Κωνσταντινίδη στον Ολυμπιακό με μεταγραφή!
Ποδοσφαιρικό “προϊόν” των κόκκινων ακαδημιών και της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται εκεί αποδεδειγμένα πλέον τα τελευταία χρόνια, ο Αστέρης εντάχθηκε το 2020 στην ομάδα Elite που δημιούργησε ο προπονητής Σάκης Αναστασιάδης και η οποία το 2022 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κ14 στην ΕΠΣΜ κερδίζοντας στον τελικό τον Ολυμπιακό με τον Αστέρη να σκοράρει και να αναδεικνύεται MVP.
Στη συνέχεια ακολούθησε η προοδευτική πορεία στην Κ15 και οι εμπειρίες στα πρωταθλήματα της Super League, ενώ πέρυσι ανέβηκε στην ομάδα Κ17 και τον Φεβρουάριο του 2025 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τα λιοντάρια.
Τον Μάϊο έκανε το ντεμπούτο του στην Σούπερ Λιγκ σε ηλικία 15 ετών και 8 μηνών και έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα.
Αστέρη ήρθε η ώρα να λάμψεις, καλή επιτυχία!».