Ο Μακ ΜακΚλάνγκ φαίνεται πλέον έτοιμος να αλλάξει ήπειρο για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο 27χρονος γκαρντ, που έχει γράψει ιστορία με τα καρφώματά του στα All-Star Game του NBA, κοιτάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο μετακόμισης στην Ευρώπη για τη σεζόν 2026-27.
Το ενδιαφέρον είναι ήδη έντονο. Σύμφωνα με το basketnews, ομάδες της EuroLeague και η λιθουανική Ρίτας, που κατέκτησε το περσινό BCL νικώντας στον τελικό την ΑΕΚ, έχουν θέσει στο στόχαστρό τους τον τρεις φορές νικητή του διαγωνισμού καρφωμάτων. Οι Λιθουανοί δείχνουν το πιο… ζεστό ενδιαφέρον, ενώ υπάρχουν και σύλλογοι της Ευρωλίγκας που παρακολουθούν στενά την περίπτωσή του.
Η πορεία του στη G-League ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Με τους Γουίντι Σίτι Μπουλς μέτρησε 29,5 πόντους, 7,6 ασίστ και 5,4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι την περασμένη σεζόν, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος που πήρε το βραβείο του MVP σε δύο διαφορετικές χρονιές και σημείωσε ρεκόρ πόντων, φτάνοντας τους 59 σε ένα παιχνίδι κόντρα στους Μπέρμιγχαμ Σκουάδρον.
Στο κορυφαίο πρωτάθλημα, όμως, οι ευκαιρίες ήταν λίγες. Ο ΜακΚλάνγκ μετρά μόλις 17 συμμετοχές συνολικά με φανέλες των Λέικερς, Μπουλς, 76ερς, Μάτζικ και Πέισερς. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια με μέσο όρο 6,1 πόντους, ενώ το καλοκαίρι το συμβόλαιό του με τους Μπουλς έληξε οριστικά – έγινε ελεύθερος την 1η Ιουλίου και το Σικάγο παραιτήθηκε των δικαιωμάτων του στις 10 του ίδιου μήνα.
Ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι στο παρελθόν απέρριψε δελεαστικές προτάσεις από την Ευρώπη και την Κίνα για να κυνηγήσει το όνειρο του NBA. Φέτος, όμως, έχοντας και επίσημες προσφορές από συλλόγους της EuroLeague, τα πράγματα αλλάζουν. «Φέτος ήθελα να συνεχίσω να κυνηγάω μια θέση στο NBA», είπε σε συνέντευξή του στο HoopsHype. «Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι το ίδιο και του χρόνου».