Ολυμπιακός – Πανιώνιος: Η κρίσιμη μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο Ζηρίνειο

Ολυμπιακός – Πανιώνιος: Η κρίσιμη μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο Ζηρίνειο

Ο Ολυμπιακός παίζει απόψε με τον Πανιώνιο στον τελικό του Super Cup γυναικών, λίγο πριν ανάψουν τα φώτα των γιορτών. Στις 21:30 στο Ζηρίνειο της Κηφισιάς, οι ερυθρόλευκες ψάχνουν την πρώτη κούπα της σεζόν απέναντι σε μια ομάδα που έφτασε στον περσινό τελικό Κυπέλλου. Οι δυο ομάδες συναντιούνται για ενδέκατη φορά, με τον Ολυμπιακό να κρατάει αήττητο 10-0.

Πέρσι οι παίκτριες του Ολυμπιακού πήραν το τρόπαιο νικώντας τον Παναθηναϊκό 3-1 στη Πετρούπολη. Τώρα, ως νταμπλούχες Ελλάδας, θέλουν να ξεκινήσουν δυνατά. Ο Πανιώνιος έρχεται με φιλοδοξίες, πρώτη φορά σε τέτοιο τελικό στην ιστορία του.

Προπονητές και αρχηγοί μιλάνε πριν το ματς

Το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε η συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Γλυφάδας. Από τον Ολυμπιακό μίλησαν ο Μπράνκο Κοβάσεβιτς και η Μελίνα Εμμανουηλίδου, ενώ από τον Πανιώνιο ο Ντράγκαν Νέσιτς και η Ιωάννα Καρέλια. Όλοι είδαν το παιχνίδι σαν γιορτή, αλλά και σκληρή μάχη.

Ο Κοβάσεβιτς μίλησε για την προετοιμασία της ομάδας του. «Είμαι σίγουρος ότι η κατάσταση θα είναι τέλεια. Για το ματς θα έλεγα ότι συναντιούνται δύο σύλλογοι με μεγάλη ιστορία στον τελικό. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει μεγάλη ποιότητα και θα είναι πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Φυσικά και οι δύο ομάδες έρχονται με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Όσο αναφορά την ομάδα μου, προετοιμαζόμαστε πολύ καιρό για αυτή τη στιγμή και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για αύριο. Είναι ένας αγώνας, οπότε μάλλον το κίνητρο και το ποιος θα αγωνιστεί με μικρότερη πίεση θα είναι σημαντικοί παράγοντες. Επίσης το σερβίς και το μπλοκ-άμυνα μας φαίνεται να δουλεύει καλά αυτό το διάστημα και αυτό θεωρώ ότι θα κρίνει πράγματα».

Η Εμμανουηλίδου είπε ότι είναι ο πρώτος στόχος της χρονιάς για τον Ολυμπιακό. «Είναι ο πρώτος στόχος της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός έχει ξαναβρεθεί σε αυτή την θέση. Σίγουρα έχουμε απέναντί μας έναν αρκετά δυνατό αντίπαλο, αυτό που θέλουμε είναι να γίνει ένα ωραίο θέαμα, ένα ωραίο βόλεϊ για αυτούς που θα μας παρακολουθήσουν και μέσω της τηλεόρασης αλλά και από τον κόσμο που θα έρθει κοντά». Για το τι θα κρίνει το ματς, πρόσθεσε: «Είναι ένα παιχνίδι, το οποίο είναι ένα παιχνίδι. Πιστεύω ότι όποια ομάδα θα είναι πιο συγκεντρωμένη και πιο ψύχραιμη θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Πώς βλέπουν τον τελικό από Πανιώνιο

Από την πλευρά του Πανιωνίου, ο Νέσιτς είδε το Super Cup σαν ωραία έναρξη. «Το Σούπερ Καπ είναι μια ωραία διοργάνωση για όλες τις χώρες όπως και για την Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι αύριο θα είναι μια πολύ ωραία γιορτή πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Και οι δύο ομάδες έχουν πολύ υψηλά ποσοστά στο side out, αλλά θεωρώ ότι το τρανζίσιον θα κρίνει τον αγώνα αύριο». Η Καρέλια τόνισε την ιστορική σημασία για την ομάδα της.

«Το Σούπερ Καπ είναι μια ιστορική στιγμή για εμάς στον Πανιώνιο Betsson, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας που διεκδικούμε αυτόν τον τίτλο. Είναι ένας αγώνας γιορτή και ταυτόχρονα μια μεγάλη πρόκληση απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Παράλληλα όμως, το γυναικείο βόλεϊ στην Ελλάδα παραμένει μη επαγγελματικό παρά τις συζητήσεις και τις δημόσιες υποσχέσεις που έχουν δοθεί τόσο από τον κύριο Βρούτση όσο και την ΕΟΠΕ. Οι αθλήτριες λειτουργούμε σαν επαγγελματίες, χωρίς όμως να υπάρχει το απαραίτητο πλαίσιο. Ελπίζουμε πολύ σύντομα οι υποσχέσεις να γίνουν πράξεις. Οι υπεύθυνοι πρέπει να σταματήσουν απλά να χειροκροτούν την επιτυχία και να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες, είπε, και στην ψυχραιμία μέχρι τέλους.

«Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες είναι πολύ δυνατές και ανταγωνιστικές. Απαρτίζονται από παίκτριες που έχουν πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία και ταλέντο. Πιστεύω ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες και θα παίξει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο το ποια ομάδα θα καταφέρει να παραμείνει ψύχραιμη μέχρι το τέλος». Για τα νέα παιδιά, πιστεύει ότι το θέαμα θα τα εμπνεύσει. «Κάθε φορά που παίζουμε με τον Ολυμπιακό προσφέρουμε θέαμα υψηλού επιπέδου, οπότε πιστεύω ότι τα νέα κορίτσια θα εμπνευστούν από αυτό που θα δουν αύριο».

Και οι δύο αρχηγοί είπαν ότι η νίκη δεν θα φέρει extra πίεση. Στόχοι υπάρχουν από πριν. Το Super Cup powered by Protergia ξεκινάει δυνατά την αγωνιστική χρονιά στο βόλεϊ γυναικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ