Σπερς με Γουεμπανιάμα πρωταγωνιστή νίκησαν 111-109 τους Θάντερ και προκρίθηκαν στον τελικό Κυπέλλου NBA

Σπερς με Γουεμπανιάμα πρωταγωνιστή νίκησαν 111-109 τους Θάντερ και προκρίθηκαν στον τελικό Κυπέλλου NBA

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς πέρασαν στον τελικό του Emirates NBA Cup με νίκη-σοκ 111-109 κόντρα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στο Λας Βέγκας. Η ομάδα από το Τέξας έκανε την έκπληξη στα ξημερώματα της Κυριακής, στέλνοντας σπίτι το φαβορί της διοργάνωσης. Οι Θάντερ με 16 σερί νίκες και ρεκόρ 24-1 φέτος, ήθελαν εκδίκηση από πέρσι που έχασαν τον τίτλο από τους Μιλγουόκι Μπακς.

Ο Γουεμπανιάμα επιστρέφει και σαρώνει

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα γύρισε μετά από απουσία 12 αγώνων λόγω τραυματισμού στο Σαν Αντόνιο και άλλαξε το παιχνίδι. Σε μόλις 21 λεπτά έβαλες 22 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ και έκανε 2 κοψίματα – με +21 στο plus/minus όσο βρισκόταν στο παρκέ.

Οι Σπερς είχαν 9-3 χωρίς αυτόν φέτος, αλλά τώρα με τον Γάλλο μέσα μοιάζουν ανίκητοι. Άλλοι τρεις παίκτες έφτασαν στους 20+ πόντους: ο Ντέβιν Βασέλ με 23 και 4/9 τρίποντα, ο Στεφόν Καστλ με 22, και ο ΝτιΆαρον Φοξ επίσης 22.

Δείτε το τρίποντο του Γουεμπανιάμα στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου:

{https://www.youtube.com/watch?v=SgLl_2P3T8s}

Τελικός με Νικς – τι έγινε με Θάντερ

Για τους Θάντερ ο Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ πάλεψε μόνος του με 29 πόντους από 12/23 σουτ, αλλά μόνο 1/7 από τα τρίποντα. Ο Τζέιλεν Γουίλιαμς και ο Τσετ Χόλμγκρεν έμειναν στους 17 πόντους έκαστος, όχι αρκετοί για να γυρίσουν το ματς.

Στον τελικό τα ξημερώματα της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου στις 03:30, οι Σαν Αντόνιο Σπερς θα παίξουν με τους Νιου Γιορκ Νικς που νίκησαν 132-120 τους Ορλάντο Μάτζικ στον άλλο ημιτελικό.

Τα δωδεκάλεπτα πήγαν 31-20, 49-46, 77-78, και τέλος 109-111 υπέρ των Σπερς.

Τα highlights του αγώνα:

{https://www.youtube.com/watch?v=_9Sg0Zbo1-A}

Τα highlights του Βίκτορ Γουεμπανιάμα:

{https://www.youtube.com/watch?v=btrP4-tHtxA}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ