Ο Παναιτωλικός πήρε μια σημαντική νίκη εκτός έδρας, νικώντας 1-0 τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες για την 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Ματσάν στο 11ο λεπτό, δίνοντας στους Αγρινιώτες τρεις βαθμούς που τους φέρνουν στους 15 και πολύ κοντά στον Άρη. Οι γηπεδούχοι έμειναν στους 5 βαθμούς, με την έκτη ήττα τους σερί να κάνει τα πράγματα δύσκολα για εκείνους.
Οι επιλογές των προπονητών στο παιχνίδι
Ο Ζεράρ Σαραγόσα έβαλε τον Πανσερραϊκό με σύστημα 4-4-2, έχοντας τον Τιναλίνι στον πάγκο των γκολκίπερ. Η άμυνα είχε Λύρατζη, Φέλτες, Ντε Μάρκο και Κάλινιν, ενώ στα χαφ έπαιζαν Ομεονγκά και Γκιγιομιέ, με Μπανζάκι δεξιά, Τσαούση αριστερά και Ιβάν-Γκριν μπροστά.
Από πλευράς Παναιτωλικού, ο Γιάννης Αναστασίου διάλεξε 4-3-3 για την ομάδα του. Ο Τσάβες μπήκε στα γκολ, με άμυνα από Αγαπάκη, Κόγιτς, Γκαρθία και Μανρίκε. Μπροστά από την άμυνα ο Μπουχαλάκης, μαζί με Κοντούρη και Ματσάν, ενώ στην επίθεση Εστέμπαν δεξιά, Μίχαλακ αριστερά και Άλεξιτς προωθημένος.
Πώς κύλησε ο αγώνας βήμα βήμα
Από την αρχή, ο Παναιτωλικός πήρε τα ηνία, με τον Μπουχαλάκη να κατεβάζει μπάλες και τον Ματσάν να ψάχνει κενά μπροστά. Στα πρώτα λεπτά η ομάδα του Αναστασίου έφτανε κοντά στην περιοχή του Πανσερραϊκού. Και έτσι ήρθε το γκολ: ο Ματσάν πήρε πάσα από τον Μίχαλακ, κινήθηκε παράλληλα και σούταρε στην κλειστή γωνία, νικώντας τον Τιναλίνι για το 1-0.
Μετά το γκολ, ο Πανσερραϊκός κράτησε περισσότερο την μπάλα, χάρη στον Γκιγιομιέ που έπαιρνε πρωτοβουλίες. Οι Σερραίοι πήγαιναν με μακρινές μπαλιές στον Ιβάν, χωρίς να φτάνουν κοντά στον Τσάβες. Ένα σουτ από τον Μπανζάκι ήταν το μόνο που σκόρπισε συναγερμό, αλλά τίποτα σοβαρό.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σαραγόσα άλλαξε τρία πράγματα, βάζοντας τον Μάρας ως φορ μπροστά. Οι γηπεδούχοι πίεσαν λίγο στην αρχή, αλλά ο Παναιτωλικός έμεινε ήρεμος. Έκλεβαν μπάλες στα χαφ, μα δεν έφευγαν γρήγορα στην κόντρα.
Καθώς πήγαινε ο χρόνος, ο Πανσερραϊκός έβαλε παίκτες μπροστά, ψάχνοντας γκολ. Κόντραραν όμως οι προσπάθειες του Γκιγιομιέ στα σώματα. Ο Άλεξιτς έχασε μεγάλη φάση στο 86′, αλλά ο Παναιτωλικός κράτησε το σκορ και πήρε το τρίποντο.
Ο Αλεξάντρου Ματσάν ξεχώρισε σκοράροντας και παίζοντας καλά, ενώ ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έκανε άλλο ένα δυνατό ματς. Ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος έλεγξε ένα παιχνίδι με φάουλ, χωρίς μεγάλα προβλήματα.
Πανσερραϊκός (Ζεράρ Σαραγόσα): Τιναλίνι, Λύρατζης (79′ Καρέλης), Ντε Μάρκο, Φέλτες, Κάλινιν, Ομεονγκά, Γκιγιομιέ, Τσαούσης, Μπανζάκι (45′ Ουαγκέ), Γκριν (45′ Μπρουκς), Ιβάν (45′ Μάρας).
Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Τσάβες, Αγαπάκης (68′ Σιέλης), Κόγιτις, Γκαρθία, Μανρίκε, Μπουχαλάκης, Κοντούρης (51′ Σμυρλής), Ματσάν (86′ Νικολάου), Εστέμπαν, Μίχαλακ (68′ Τσούρα), Άλεξιτς (86′ Αγκίρε).
Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος. Βοηθοί: Μπαλιάκας, Βαλιώτης. Τέταρτος: Μπούτσικος. VAR: Πουλικίδης, AVAR: Ευαγγέλου.
Θυμηθείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα.