Λούκα Γιόβιτς: Χατ-τρικ στη Λεωφόρο και δεύτερη κορυφαία βραδιά στην καριέρα του

Λούκα Γιόβιτς: Χατ-τρικ στη Λεωφόρο και δεύτερη κορυφαία βραδιά στην καριέρα του

Ο Λούκα Γιόβιτς έκανε τα γκολ βροχή χτες στο ντέρμπι. Η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο στη Λεωφόρο με 2-3 κόντρα στον Παναθηναϊκό, και ο Σέρβος φορ έβαλε και τα τρία. Χατ-τρικ σε ματς που μένει στην ιστορία.

Πρώτο χατ-τρικ της ΑΕΚ στο γήπεδο του ΠΑΟ

Κανένας παίκτης της ΑΕΚ δεν είχε πετύχει ποτέ τρία γκολ εκεί μέσα. Αυτό έγινε χτες με τον Γιόβιτς, και η ομάδα το γιόρτασε σαν πρωτάθλημα. Μόνο ο Θωμάς Μαύρος είχε κάνει κάτι παρόμοιο σε αθηναϊκό ντέρμπι, το 1982-83, αλλά όχι στη Λεωφόρο.

Η καλύτερη βραδιά (σχεδόν) για τον Γιόβιτς

Πρώτη φορά ο 27χρονος βάζει τρία σε ένα ματς. Η χθεσινή ήταν η δεύτερη μεγάλη του νύχτα, πίσω μόνο από εκείνη στη Φρανκφούρτη. Στις 19 Οκτωβρίου 2018, με την Άιντραχτ να διαλύει τη Φορτούνα Ντίσελντορφ 7-1, είχε βάλει πέντε γκολ – στο 27′, 34′, 55′, 69′ και 72′, χωρίς καθόλου πέναλτι.

Και πριν το χτεσινό, τελευταία φορά με πάνω από ένα γκολ ήταν σε ντέρμπι. Στις 23 Απριλίου 2025, πέτυχε τα δύο πρώτα της Μίλαν στην εκτός έδρας νίκη 0-3 επί της Ίντερ, στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας. Ο Γιόβιτς δείχνει να βρίσκει ρυθμό ξανά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ