Το ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ πλησιάζει, με την ομάδα του τριφυλλιού να δέχεται τον αντίπαλο στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 30 Νοεμβρίου, 21:00, για την 12η αγωνιστική. Ο Ράφα Μπενίτεθ μίλησε χτες στην εκπομπή «Sport Show» της Cosmote TV και εστίασε στα απρόβλεπτα τέτοια ματς. Οι παίκτες του πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι μέχρι τέλους, είπε ο Ισπανός προπονητής.
Τι είπε ο Μπενίτεθ για τα ντέρμπι
Τα ντέρμπι κρύβουν εκπλήξεις πάντα. Ο Μπενίτεθ εξήγησε πώς μπορεί ένα γρήγορο γκολ να αλλάξει τα δεδομένα, αλλά η ομάδα χρειάζεται ετοιμότητα σε κάθε στιγμή. «Συνήθως τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα παιχνίδια. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Μπορεί να οργανώσεις την ομάδα σου με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, αλλά τα πάντα μπορούν να συμβούν. Είναι πιο συναισθηματικά. Εάν πετύχεις ένα γρήγορο γκολ, μπορεί να παίξει ρόλο, αλλά νομίζω πως θα πρέπει να είσαι έτοιμος για το οτιδήποτε μέχρι το τελευταίο λεπτό». Στον Παναθηναϊκό η ατμόσφαιρα φουντώνει ήδη από τις προπονήσεις.
Η άποψή του για την ΑΕΚ και τις αλλαγές
Η ΑΕΚ δείχνει σταθερή φέτος, με νέο πλάνο και πολλές αλλαγές από πέρσι. Ο Μπενίτεθ αναγνώρισε τα δυνατά της σημεία στην άμυνα και την ένταση στο παιχνίδι της. «Eίναι μια ομάδα που παίζει καλά, έχει ένταση και είναι σταθερή στην άμυνα. Διατηρεί την ισορροπία, μπορεί να μην έχει πετύχει όσα γκολ έχουν σκοράρει οι άλλες ομάδες της κορυφής, αλλά δεν δέχεται πολλά τέρματα όμως, που σημαίνει πως έχει καλή ισορροπία».
Πρόσφατα ο Παναθηναϊκός έπαθε από απουσίες παικτών και άλλαξε σχηματισμό. Τώρα επιστρέφουν κάποιοι, οπότε ίσως γυρίσουν στον κανονικό τους τρόπο. Ο προπονητής θα αποφασίσει αφού δει την κατάστασή τους.
«Είναι αλήθεια πως είχαμε κάποια προβλήματα με ποδοσφαιριστές, αλλά τώρα επιστρέφουν και ίσως να πρέπει να επανέλθουμε στον δικό μας τρόπο. Είναι λίγο νωρίς για να πω, γιατί θα πρέπει να δούμε πως αναρρώνουν και μετά θα πάρουμε την απόφαση». Το ματς αυτό έρχεται σε φάση που και οι δύο ομάδες χτίζουν αυτοπεποίθηση από νίκες.