Σαλπιγγίδης: Ταλέντο και αισιοδοξία στην Εθνική Ελλάδας, μακριά από συγκρίσεις και τοξικότητα ενόψει Euro

Σαλπιγγίδης: Ταλέντο και αισιοδοξία στην Εθνική Ελλάδας, μακριά από συγκρίσεις και τοξικότητα ενόψει Euro

Η Εθνική Ελλάδας ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Σκωτία σε κρίσιμο παιχνίδι. Λίγο νωρίτερα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, παλαίμαχος επιθετικός και τώρα μέλος του επιτελείου, μίλησε ανοιχτά για την πορεία της ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Βλέπει φως στο τούνελ, παρόλο που τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελαμε.

Πλάνο για το μέλλον και αισιοδοξία

Ο Σαλπιγγίδης έκανε λόγο για το πλάνο της ομάδας από εδώ και πέρα. Ο κύριος στόχος γίνεται τώρα το Euro 2028, μακριά από κάθε είδους αρνητικότητα. Δεν έχει νόημα να κοιτάμε πίσω και να συγκρίνουμε εποχές, είπε χαρακτηριστικά.

«Βλέπω μία τεράστια προσπάθεια, ζούμε την αγωνία των παιδιών. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να πάμε στο Μουντιάλ, αλλά υπάρχει ταλέντο κι αισιοδοξία.

Υπάρχει ένα κράμα πολλών νέων κι έμπειρων παικτών. Έπαιξε ρόλο η ήττα στη Σκωτία κανένας δεν κατάλαβε πως χάθηκε εκείνο το παιχνίδι. Σε έξι ματς δεν επιτρέπονται λάθη και χαμένοι βαθμοί», είπε ο παλαίμαχος επιθετικός και συνέχισε:

Αυτό το παιχνίδι στη Σκωτία άλλαξε τα πάντα, θυμήθηκε ο Σαλπιγγίδης, σε μια προσπάθεια να δείξει πόσο λεπτή είναι η ισορροπία. Οι παίκτες δίνουν τα πάντα εκεί έξω, με ένα μείγμα νέων και βετεράνων που δουλεύει καλά. Και ναι, η αισιοδοξία παραμένει, ακόμα κι αν το δρόμο για το Μουντιάλ τον χάσαμε.

Σεβασμός στο παρελθόν, μάτια στο σήμερα

Δεν θέλει συγκρίσεις με το παρελθόν ο Σαλπιγγίδης. Η ομάδα του 2004 κέρδισε τον σεβασμό όλων μας για πάντα, αλλά το ποδόσφαιρο προχωράει μπροστά. Πρέπει να εστιάσουμε στα νέα ταλέντα που διψάνε για επιτυχίες σε μεγάλες ομάδες.

«Δεν θέλω να συγκρίνουμε ομάδες. Τρέφουμε τεράστιο σεβασμό στην ομάδα του 2004 και οι επόμενες ομάδες που έζησα εγώ ήταν ωραία τα συναισθήματα, αλλά το ποδόσφαιρο εξελίσσεται. Για μένα είναι χαοτικό να συγκρίνω το τότε ποδόσφαιρο με το σήμερα. Ό,τι καλύτερο θα είναι να πάμε σε μεγάλες διοργανώσεις.

Να κοιτάμε το σήμερα, έχουμε πολλά παιδιά με ταλέντο που τα θέλουν μεγάλες ομάδες. Έχουμε ένα υγιές σύνολο και στόχος είναι να αναρριχηθούμε στο ranking. Να σταθεροποιηθούμε σε υψηλό επίπεδο. Όχι σε συγκρίσεις και στην τοξικότητα, ώστε να πάμε στο επόμενο Euro, που είναι πλέον ο στόχος».

Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται ενότητα τώρα, ειδικά με τα προκριματικά που μόλις τελείωσαν. Ο Σαλπιγγίδης βλέπει υγιές σύνολο έτοιμο να ανέβει. Αποφύγετε την τοξικότητα, συμβούλεψε, και κοιτάξτε μπροστά για το επόμενο Euro.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ