Η Αϊτή πήρε μεγάλη νίκη χθες βράδυ. Με γκολ του Φραντζί Πιερό νίκησε 1-0 την Κόστα Ρίκα και μπήκε δυνατά στον αγώνα για το Μουντιάλ του 2026. Ο φορ της ΑΕΚ έκανε τη διαφορά στο 44ο λεπτό με προβολή από κοντά.
Γκολ-δώρο για την Αϊτή
Παιχνίδι κολλημένο μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Ο Πιερό βρέθηκε μόνο του μπροστά στον γκολκίπερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τώρα η ομάδα της Καραϊβικής ονειρεύεται την πρόκριση.
Καιρός να δούμε τι παίζει στον όμιλο. Η Αϊτή και η Ονδούρα έχουν από οκτώ βαθμούς στην κορυφή, ενώ η Κόστα Ρίκα μένει πίσω με έξι. Η Ονδούρα παίζει με την Κόστα Ρίκα την τελευταία αγωνιστική, αλλά η Αϊτή έχει εύκολο έργο κόντρα στη Νικαράγουα που δεν παλεύει για κάτι.
Πιθανότητες προκρίσεων και playoffs
Ακόμα και αν χάσει η Αϊτή, μπορεί να μπει στα playoffs ως μία από τις καλύτερες δεύτερες ομάδες. Η νίκη αυτή κρατάει ζωντανές τις ελπίδες όλων. Στο ποδόσφαιρο, τέτοια ματς δείχνουν πόσο ανοιχτό είναι το παιχνίδι.
?????????? EL GOL DE HAITI CONTRA KEYLOR NAVAS PARA GANARLE A COSTA RICA Y COMPLICANDOLE LA CLASIFICACION AL MUNDIAL. pic.twitter.com/4vtm5Rr2WM
— Ataque Futbolero (@AtaqueFutbolero) November 14, 2025
Ο Πιερό, που παίζει στην Ελλάδα με την ΑΕΚ, έγινε ήρωας για τη χώρα του. Αυτή η γη ήταν πάντα δύσκολη για τέτοια ταξίδια, αλλά χθες βγήκε νικήτρια.