Η αυλαία της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανοίγει, προσφέροντας ένα πλούσιο πρόγραμμα αναμετρήσεων και ανανεώνοντας το ενδιαφέρον για την ποδοσφαιρική διοργάνωση. Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) προχώρησε στους ορισμούς των διαιτητών για την πρεμιέρα, με αρκετούς ρέφερι από τη Super League να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Οι Μεγάλοι Αγώνες και το VAR
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ορισμοί για τα ντέρμπι της πρεμιέρας, όπου το VAR θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο. Συγκεκριμένα:
- Στο παιχνίδι κορυφής της Λιβαδειάς, μεταξύ Λεβαδειακού και ΠΑΟΚ, ορίστηκε ο έμπειρος διαιτητής κ. Ζαμπαλάς, με τον κ. Πουλικίδη να τον υποστηρίζει από το δωμάτιο του VAR. Η αναμέτρηση αυτή αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα, καθώς δύο ομάδες με υψηλούς στόχους τίθενται αντιμέτωπες.
- Στη θρυλική Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ανερχόμενη Athens Kallithea. Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο κ. Μόσχου, με τον κ. Πολυχρόνη στο VAR, διασφαλίζοντας την ορθή εφαρμογή των κανονισμών σε ένα παιχνίδι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
- Στην αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Άρη, το σφύριγμα ανήκει στον κ. Τσιμεντερίδη, πλαισιωμένο από τους κ. κ. Καραγκιζόπουλο και Χριστουδούλου, ενώ το VAR θα χειριστούν οι κ. κ. Κουμπαράκης και Μαχαίρας. Η χρήση της τεχνολογίας αναδεικνύει τη σημασία που δίνεται στην ακρίβεια των αποφάσεων στα κρίσιμα σημεία των αγώνων.
VAR: Μια Τεχνολογική Επανάσταση με Ασυνέπειες
Ενώ η παρουσία του Video Assistant Referee (VAR) έχει καθιερωθεί σε μεγάλα παιχνίδια, αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρεμιέρα του κυπέλλου, η χρήση του θα είναι περιορισμένη. Συγκεκριμένα, σε έξι από τα εννέα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα Αιγάλεω-ΑΕΚ, δεν θα εφαρμοστεί το σύστημα VAR. Αυτή η άνιση εφαρμογή της τεχνολογίας, όπως έχει επισημανθεί πολλάκις από αθλητικούς αναλυτές, ενδέχεται να δημιουργήσει ζητήματα ισονομίας και να προκαλέσει συζητήσεις σχετικά με την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων, ειδικά σε καίριες αναμετρήσεις.
Αναλυτικοί Ορισμοί Διαιτητών και Βοηθών
Παρακάτω, παρατίθενται αναλυτικά οι ορισμοί των διαιτητών και των βοηθών τους για όλες τις αναμετρήσεις της πρεμιέρας:
Τρίτη 16/9
- 16:00 Ηλιούπολη-Βόλος: Διαιτητής: κ. Ματσούκας, Βοηθοί: κ. κ. Μάτσας, Σπυρόπουλος.
Τετάρτη 17/9
- 15:00 Παναιτωλικός-Άρης: Διαιτητής: κ. Τσιμεντερίδης, Βοηθοί: κ. κ. Καραγκιζόπουλος, Χριστοδούλου, VAR: κ. κ. Κουμπαράκης, Μαχαίρας.
- 15:00 Κηφισιά-Αστέρας Aktor: Διαιτητής: κ. Ευαγγέλου, Βοηθοί: κ. κ. Αρμακόλας, Στεφανής.
- 16:00 Αιγάλεω-ΑΕΚ: Διαιτητής: κ. Κατοίκος, Βοηθοί: κ. κ. Τσολακίδης, Παγουρτζής.
- 16:00 Μαρκό-ΑΕΛ: Διαιτητής: κ. Γιουματζίδης, Βοηθοί: κ. κ. Πατράς, Κλεπετσάνης.
- 16:00 ΟΦΗ-Καβάλα: Διαιτητής: κ. Τζήλος, Βοηθοί: κ. κ. Κομισοπούλου, Κορώνας.
- 16:00 Ατρόμητος-Ελλάς Σύρου: Διαιτητής: κ. Κόκκινος, Βοηθοί: κ. κ. Ψύλλος, Διαμαντής.
- 17:00 Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ: Διαιτητής: κ. Ζαμπαλάς, Βοηθοί: κ. κ. Μηνούδης, Βαλιώτης, VAR: κ. κ. Πουλικίδης, Μπεκιάρης.
- 17:30 Παναθηναϊκός-Athens Kallithea: Διαιτητής: κ. Μόσχου, Βοηθοί: κ. κ. Νταβέλας, Οικονόμου, VAR: κ. κ. Πολυχρόνης, Μπουτσίκος.
Η ΚΕΔ, υπό την εποπτεία της ΕΠΟ, καλείται να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις απαιτήσεις της νέας σεζόν, διασφαλίζοντας το αδιάβλητο των αγώνων και την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαίρου. Οι ορισμοί αυτοί αποτελούν το πρώτο βήμα σε μια πορεία που αναμένεται να είναι γεμάτη πάθος, απρόοπτα και, κυρίως, δίκαιη. Η έναρξη της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson σηματοδοτεί την αρχή μιας συναρπαστικής διαδρομής για τις ομάδες και τους φιλάθλους.