Η κλήρωση του Champions League πόλο ανδρών έφερε μεγάλες προκλήσεις για τις ελληνικές ομάδες, δημιουργώντας συναρπαστικές προοπτικές για τη φετινή σεζόν.
Προκριματική φάση: Δυνατός όμιλος για τη Βουλιαγμένη
Η Βουλιαγμένη βρέθηκε στον απαιτητικό Γ’ όμιλο, που φιλοξενεί επίσης την ισχυρή Μπρέσια από την Ιταλία και την Κροατική Μλάντοστ Ζάγκρεμπ. Η πρόκληση για τον ΝΟΒ είναι να ξεπεράσει τουλάχιστον έναν από τους δύο αυτούς αντιπάλους, προκειμένου να εξασφαλίσει τη θέση του στην επόμενη φάση, στους «16» του θεσμού.
Ο Ολυμπιακός και οι απαιτητικές προκλήσεις στη φάση των ομίλων
Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός συμμετέχει απευθείας στη φάση των ομίλων, όπου κατατάχθηκε στον Α’ όμιλο. Εκεί, θα αντιμετωπίσει την δυνατή σερβική ομάδα Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς, που έχει ενισχυθεί σημαντικά, μεταξύ άλλων με τον Έλληνα παίκτη Άγγελο Βλαχόπουλο. Το γκρουπ συμπληρώνουν οι νικήτριες των προκριματικών ομίλων Γ’ και Β’, ομάδες ισόρροπες και ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, όπως η Σαμπαντέλ από την Ισπανία και η ουγγρική Βάσας.
Προοπτικές για τη Βουλιαγμένη σε περίπτωση πρόκρισης
Εάν η Βουλιαγμένη προκριθεί ως δεύτερη από τον προκριματικό Γ’ όμιλο, θα ενταχθεί στον Δ’ όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει δύο ομάδες που πήραν μέρος στο περσινό τελικό τετράδας (final-4): την ισπανική Μπαρτσελονέτα και τη γαλλική Μαρσέιγ, στην οποία αγωνίζεται φέτος ο Στάθης Καλογερόπουλος, μεταγραφή από τον ΝΟΒ. Μαζί τους κληρώθηκε και η γερμανική ομάδα Ανόβερο, εξασφαλίζοντας έναν όμιλο με μεγάλο ανταγωνισμό και ειδικότερο ενδιαφέρον.
Αναλυτική κλήρωση προκριματικής φάσης του Champions League πόλο ανδρών
- Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο), Πεΐ Ντ΄ Ε (Γαλλία)
- Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Σαμπαντέλ (Ισπανία), Βάσας (Ουγγαρία), Σπαντάου (Γερμανία)
- Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Μπρέσια (Ιταλία), Βουλιαγμένη (ΕΛΛΑΔΑ), Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Κλήρωση φάσης ομίλων Champions League πόλο 2024
- Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς (Σερβία), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 1ος Β’ προκρ. ομίλου, 1ος Γ’ προκρ. ομίλου
- Β’ ΟΜΙΛΟΣ: 2ος Α’ προκρ. ομίλου, Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο), Προ Ρέκο (Ιταλία), Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία)
- Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), 1ος Α’ προκρ. ομίλου, Οραντέα (Ρουμανία), 2ος Γ’ προκρ. ομίλου
- Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Μαρσέιγ (Γαλλία), 2ος Β’ προκρ. ομίλου, Ανόβερο (Γερμανία), Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)
Οι ελληνικές ομάδες καλούνται να δείξουν το υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας που τις διακρίνει, θέτοντας ψηλά τον πήχη στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση πόλο ανδρών.