Ο Γουίλεμ Νταφόε ως λυκάνθρωπος στην ταινία του Ρόμπερτ Έγκερς

Ο Γουίλεμ Νταφόε ως λυκάνθρωπος στην ταινία του Ρόμπερτ Έγκερς

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Νταφόε και του Έγκερς με το «Werwulf» φέρνει νέο αέρα στον κινηματογράφο τρόμου.

Η επιστροφή του Νταφόε και Έγκερς με το «Werwulf»

Ο διακεκριμένος ηθοποιός Γουίλεμ Νταφόε και ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Έγκερς επανενώνονται για το φιλόδοξο κινηματογραφικό έργο «Werwulf», που αναμένεται να συνδυάσει το στοιχείο του τρόμου με μια σκοτεινή και λυρική αναζήτηση του φανταστικού κόσμου. Η παραγωγή της Focus Features σκοπεύει να αποτυπώσει πιστά το μοναδικό ύφος του Έγκερς, ο οποίος έχει αποκτήσει διεθνή φήμη για τις ατμοσφαιρικές του δημιουργίες.

Το «Werwulf» φιλοδοξεί να ενισχύσει περαιτέρω την καλλιτεχνική συνύπαρξη ανάμεσα στον Νταφόε και τον Έγκερς, προσδίδοντας βάθος και μυστήριο στην αφήγηση. Στο πλευρό του Νταφόε θα βρεθεί ο Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, ενώ η ηθοποιός Λίλι-Ρόουζ Ντεπ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για τη συμμετοχή της.

Συνεργασία με τον Ισλανδό σεναριογράφο Sjón και παραγωγές

Η σεναριακή υπογραφή της ταινίας ανήκει στον Ρόμπερτ Έγκερς και τον Ισλανδό ποιητή και σεναριογράφο Sjón, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά και στην επιτυχημένη ταινία The Northman. Τα γυρίσματα έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2024 στα ιστορικά στούντιο του Έλστρι στην Αγγλία, προσφέροντας το κατάλληλο σκηνικό για την εκφραστική αισθητική του πρότζεκτ.

Η παραγωγή υποστηρίζεται από Focus Features, Working Title και τη Maiden Voyage των Κρις και Έλενορ Κολόμπους, με τους παραγωγούς Τιμ Μπέβαν και Έρικ Φέλνερ να συμβάλλουν στην υλοποίηση της ιδέας.

Μια σταθερή δημιουργική συμμαχία με νέα πρότζεκτ

Η συνεργασία Νταφόε – Έγκερς έχει ήδη χαρίσει αξέχαστες ερμηνείες, όπως στο The Lighthouse (2019), το The Northman και το Nosferatu, όπου ο Νταφόε ενσαρκώνει περίτεχνα γκροτέσκες και μυστηριώδεις μορφές. Η νέα τους ταινία ανοίγει τον δρόμο για ακόμα πιο σκοτεινές και ατμοσφαιρικές δημιουργίες.

Παράλληλα, η Warner Bros. βρίσκεται σε συζητήσεις με τους δύο δημιουργούς για μια νέα κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού διηγήματος A Christmas Carol του Τσαρλς Ντίκενς, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σταθερή συνεργασία τους σε υψηλού επιπέδου πρότζεκτ.

Η ενεργή δέσμευση του Νταφόε σε απαιτητικούς ρόλους

Την ίδια περίοδο, ο Νταφόε συμμετέχει στα γυρίσματα του βιογραφικού δράματος Tenzing της Apple Original Films, όπου υποδύεται τον Τζον Χαντ, αρχηγό της θρυλικής αποστολής στο Έβερεστ το 1953, σε σκηνοθεσία Τζένιφερ Πίντομ.

Επιπλέον, πρωταγωνιστεί στο The Man In The Basement, το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Νάντια Λατίφ, καθώς και στο The Birthday Party του Ισπανού σκηνοθέτη Μιγκέλ Άνχελ Χιμένεθ, το οποίο αποτελεί διεθνή παραγωγή της Heretic και γυρίστηκε στην Ελλάδα. Η πρεμιέρα του αναμένεται στην Πιάτσα Γκράντε του Φεστιβάλ Λοκάρνο τον Αύγουστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ