Η ελληνική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων σφυρηλατεί δυναμικά την παρουσία της.
Εντυπωσιακή επίδοση της Σταματίας Σκαρβέλη στη σφυροβολία
Η Σταματία Σκαρβέλη κατέλαβε την 6η θέση στη σφυροβολία, διακρίνοντας την ελληνική ομάδα σε έναν απαιτητικό διεθνή αγώνα που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη. Με βολές που ξεπέρασαν τα 67 μέτρα, συγκεκριμένα 67.32 στην δεύτερη προσπάθεια και 68.01 στην τέταρτη, εξασφάλισε μια θέση στην οκτάδα και ολοκλήρωσε τον αγώνα με αξιοσημείωτη επιτυχία.
Σημαντικές μάχες και ανταγωνισμός μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών
Πριν από την τελική ρίψη της Σκαρβέλη, η αθλήτρια ξεπέρασε τις βασικές της αντίπαλες από χώρες που η Ελλάδα συναγωνίζεται σταθερά για την παραμονή στην υψηλή κατηγορία του πρωταθλήματος ομάδων. Ο πρώτος λόγος ανήκε στην Πολωνή Ανίτα Βλόνταρτσιουκ, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση με 73.09 μέτρα.
Έντονη παρουσία και από τον Αναστάση Ηλιόπουλο στα 110 μ. με εμπόδια
Ένα από τα τρία νέα ταλέντα της ελληνικής ομάδας, ο Αναστάσης Ηλιόπουλος, προσέφερε στην Ελλάδα έξι πολύτιμους βαθμούς τερματίζοντας τρίτος στη σειρά του και συνολικά 11ος στον αγώνα των 110 μ. με εμπόδια, με χρόνο 14.03. H εκκίνηση και το πάθος του ως το τέλος του αγώνα ενίσχυσαν σημαντικά τη βαθμολογία της χώρας.
Αναλυτικά η εξέλιξη του αγωνίσματος των 110 μ. με εμπόδια
Παρόλη την εξαιρετική εμφάνιση του Ηλιόπουλου, στον αγώνα νικητής αναδείχθηκε ο Ελβετός Τζέισον Τζόζεφ με 13.24, καταγράφοντας αξιόλογη επίδοση και κρατώντας ψηλά τον ανταγωνισμό.