Επική ήττα για τον Ολυμπιακό στο Champions League πόλο ανδρών! Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να κάμψουν την αντίσταση της Νόβι Μπέογκραντ, γνωρίζοντας την ήττα με 8-5.
Ολυμπιακός – Νόβι Μπέογκραντ: Μια Αναμέτρηση με Δυνατές Άμυνες
Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε δυσκολίες στην επίθεση κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη σέρβικη ομάδα Νόβι Μπέογκραντ, για τη 2η αγωνιστική της προημιτελικής φάσης του LEN Champions League. Το τελικό σκορ ήταν 8-5 υπέρ της Νόβι Μπέογκραντ.
Η Νόβι Μπέογκραντ, με τους Σκουμπάκη και Βλαχόπουλο στην σύνθεσή της, έδειξε από την αρχή την αποφασιστικότητά της, παίρνοντας κεφάλι στον όμιλο μετά από αυτή τη νίκη.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του με παίκτη παραπάνω, με τον Ζάλανκι να μην βρίσκει στόχο. Ο Ζερδεβάς όμως ήταν σε ετοιμότητα, κρατώντας το σκορ στο 0-0 στο πρώτο οκτάλεπτο. (0/6 επιθέσεις η Νόβι, 0/9 ο Ολυμπιακός).
Η δεύτερη περίοδος ήταν επίσης κλειστή. Ο Ζάλανκι είχε ένα ακόμα δοκάρι, ενώ ο Πέρκοβιτς άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ο Λούκιτς έκανε το 0-2, πριν ο Γενηδουνιάς μειώσει σε 1-2, δίνοντας μια ανάσα στην ομάδα του.
Στην τρίτη περίοδο, ο Λούκιτς σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με παίκτη παραπάνω, κάνοντας το 1-3. Λίγο αργότερα, ο Βλαχόπουλος εκτέλεσε εύστοχα ένα πέναλτι, αυξάνοντας τη διαφορά σε 1-4. Ο Δήμου μείωσε σε 2-4, αλλά η Νόβι απάντησε ξανά, πριν ο Ζάλανκι διαμορφώσει το 3-5 με τη λήξη της περιόδου.
Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Νόβι ξέφυγε με 3-7 με ένα πέναλτι του Μαρτίνοβιτς και ένα γκολ του Βλαχόπουλου. Ο Γενηδουνιάς μείωσε σε 4-7, αλλά ο Σκουμπάκης απάντησε, κάνοντας το 4-8. Ο Γενηδουνιάς σκόραρε ξανά για το 5-8, αλλά δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για τον Ολυμπιακό να ανατρέψει την κατάσταση.
Τα οκτάλεπτα:
- 0-0
- 1-2
- 2-3
- 2-3