Λίβερπουλ απορρίπτει τα 100 εκατ. της Σίτι και κρατάει τον Γκάκπο

Λίβερπουλ απορρίπτει τα 100 εκατ. της Σίτι και κρατάει τον Γκάκπο

Η Λίβερπουλ έριξε το βέτο στην πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο Κόντι Χάκπο έχει ήδη πάρει την απόφασή του. Οι «κόκκινοι» απέρριψαν τα 100 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο Ολλανδός επιθετικός έχει ζητήσει να αποχωρήσει από το «Άνφιλντ» και να συνεχίσει στην ομάδα του Έντσο Μαρέσκα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Ντέιβιντ Όρνσταϊν, ένας από τους κορυφαίους ρεπόρτερ στην Αγγλία, ο Χάκπο βρέθηκε μπροστά σε τρεις επιλογές: παραμονή, Τότεναμ ή Μάντσεστερ Σίτι. Διάλεξε την τελευταία. Καθοριστικό ρόλο φέρεται να έπαιξε η επικείμενη άφιξη του Μπράντλεϊ Μπαρκολά από την Παρί Σεν Ζερμέν — ο Γάλλος εξτρέμ θα περιόριζε σημαντικά τον χρόνο συμμετοχής του στο Μέρσεϊσαϊντ.

Οι δύο σύλλογοι βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές, με τη Λίβερπουλ να αξιώνει ποσό κοντά στα 85 εκατομμύρια λίρες. Η ομάδα του Άντονι Ιραόλα δεν πρόκειται να δώσει το «πράσινο φως» πριν εξασφαλίσει αντικαταστάτη στην επίθεση. Ο 27χρονος έπαιξε βασικός στο πρόσφατο 2-2 με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και μοίρασε ασίστ, όμως η προοπτική του πάγκου δίπλα στον Μπαρκολά άλλαξε τα δεδομένα για εκείνον.

Με τη μεταγραφική περίοδο να λήγει την 1η Σεπτεμβρίου, η Σίτι έχει ελάχιστο χρόνο ακόμα για να βρει τη χρυσή τομή με τη Λίβερπουλ. Αν δεν τα καταφέρει, στρέφεται με το ίδιο ζήλο στον Έντσο Φερνάντες της Τσέλσι. Με τον Αργεντινό μέσο υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία σε προσωπικό επίπεδο, χωρίς όμως να έχει κατατεθεί ακόμη επίσημη πρόταση στους Λονδρέζους.

Ο Ιραόλα πάντως ποντάρει στον Χάκπο, παρά τη μέτρια περσινή σεζόν στην Premier League με μόλις τρία γκολ. Τη σεζόν 2024/25 είχε μετρήσει 18 γκολ και 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, και οι άνθρωποι του συλλόγου θεωρούν ότι μπορεί να επιστρέψει σε αυτά τα επίπεδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ