Γκαζανίγκα: Ηρωική εμφάνιση με τρία πέναλτι και χρυσό τρίποντο για Τζιρόνα

Γκαζανίγκα: Ηρωική εμφάνιση με τρία πέναλτι και χρυσό τρίποντο για Τζιρόνα

Η Τζιρόνα υποδέχτηκε την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον αγώνα της 9ης αγωνιστικής της La Liga, με τους γηπεδούχους να έχουν τον Πάουλο Γκαζανίγκα ως τον απόλυτο ήρωα της ημέρας. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας κατάφερε να αποκρούσει τρία πέναλτι, διασφαλίζοντας τη νίκη για την ομάδα του με σκορ 2-1.

Στο 28ο λεπτό, η Αθλέτικ Μπιλμπάο κέρδισε πέναλτι, με τον Μπερενγκέρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ωστόσο, ο Γκαζανίγκα έδειξε την εξαιρετική του ικανότητα και απέκρουσε την μπάλα, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Οι γηπεδούχοι αντέτειναν και δεν άφησαν την ευκαιρία να χαθεί. Στο 39ο λεπτό, ο Ασπρίγια σκόραρε με ένα μαγευτικό σουτ από μακριά, δίνοντας προβάδισμα στην Τζιρόνα με 1-0.

Η αντίδραση της Μπιλμπάο ήρθε γρήγορα, καθώς στο 41ο λεπτό ο Σανσέτ, με μια έξοχη πλασέ μετά από ασίστ του Μπερενγκέρ, ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Βαλβέρδε κέρδισε και πάλι πέναλτι στο 58ο λεπτό. Ο Ινάκι Γουίλιαμς, ωστόσο, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Γκαζανίγκα, ο οποίος έκανε άλλη μία εντυπωσιακή απόκρουση. Ο διαιτητής διέταξε επανάληψη, αλλά και στην δεύτερη εκτέλεση, ο Αντρέ Ερέρα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αργεντινό τερματοφύλακα, ο οποίος αποδείχτηκε και πάλι εξαιρετικός.

Αυτό που η Αθλέτικ δεν κατάφερε, το πέτυχε η Τζιρόνα στην εκπνοή του αγώνα. Στο 90+9’, οι γηπεδούχοι κέρδισαν και αυτοί πέναλτι και, αντίθετα με την ομάδα των φιλοξενούμενων, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία. Ο Παρέδες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την Αθλέτικ με 10 παίκτες στο τέλος. Ο Στουάνι, ως ένας αληθινός «killer», έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παντίγια, προσφέροντας μια ιστορική νίκη στην ομάδα του με 2-1.

Πρόγραμμα αγώνων της 9ης αγωνιστικής

Παρασκευή 4/10
Λεγανές-Βαλένθια 0-0

Σάββατο 5/10


Εσπανιόλ-Μαγιόρκα 2-1
(18′ Κούμπουγια, 47′ Καρέρας – 68′ Ράιγιο)


Χετάφε-Οσασούνα 1-1
(21′ Γιλντιρίμ – 60′ Μπούντιμιρ)


Βαγιαδολίδ-Ράγιο Βαγεκάνο 1-2
(51′ Αμαλά – 51′ 80′ Ντε Φρούτος)


Λας Πάλμας-Θέλτα 0-1
(28′ Ιγκλέσιας)


Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 2-0
(14’ Βαλβέρδε, 73’ Βινίσιους)

Κυριακή 6/10
Τζιρόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1
(39′ Ασπρίγια, πεν. 90+9′ Στουάνι – 41′ Σανσέτ)


Αλαβές-Μπαρτσελόνα 17:15


Σεβίλλη-Μπέτις 19:30


Σοσιεδάδ-Ατλέτικο 22:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ