Εδεσσαϊκό Λάδι Μοριακής Κουζίνας: Γεύσεις για Αυθεντικούς Γευσιγνώστες

Εδεσσαϊκό Λάδι Μοριακής Κουζίνας: Γεύσεις για Αυθεντικούς Γευσιγνώστες

Ο εμπλουτισμός του λαδιού γίνεται μέσω μιας φυσικής διαδικασίας εκχύλισης απευθείας από τα φρέσκα φυτά.

Στην περιοχή της Έδεσσας, το ελαιόλαδο που προορίζεται για μοριακή κουζίνα έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις των γευσιγνωστών. Είναι ένα αρωματικό ελαιόλαδο που περιέχει εκχυλίσματα από μαντζουράνα και δενδρολίβανο, καθώς και φρέσκο βασιλικό, θυμάρι και λεμόνι, απευθυνόμενο σε εκείνους που αναζητούν γεύσεις με διαχρονική αξία.

Όπως εξηγεί η κα Ιωάννα Διαμαντή, μια καταξιωμένη ελαιοπαραγωγός, η διαδικασία εμπλουτισμού γίνεται με τη χρήση φρέσκων φυτών, εξασφαλίζοντας ότι το προϊόν διατηρεί την αυθεντική του γεύση και άρωμα.

Αυτό το μοναδικό λάδι όχι μόνο αναβαθμίζει τα πιάτα, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως άρτυμα σε διάφορες συνταγές, με αποτέλεσμα να κερδίζει έδαφος και στις διεθνείς αγορές.

Πηγή: ΕΡΤ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ