Μια απλή χειρονομία φροντίδας για γάτες σε ένα πολυσύχναστο αεροδρόμιο γύρισε το διαδίκτυο ανάποδα. Η Αλεξάντρα Ράτλιφ, που φροντίζει το καταφύγιο McQueens Rescues στην Κρήτη, πήγε στην Αθήνα με γάτες που είχαν βρει νέα σπίτια. Τα ζώα είχαν περάσει δύσκολα στον χώρο αποσκευών του αεροπλάνου, με όλο το στρες που αυτό φέρνει.
Καθώς περίμενε να δει τα κλουβιά να βγαίνουν, είδε έναν υπάλληλο να πλησιάζει αργά τα κουτιά. Έσκυψε, κοίταξε μέσα, χάιδεψε ελαφρά τα πορτάκια σαν να μιλάει στις γάτες, και μετά τα έβαλε προσεκτικά σε σειρά. Συγκινήθηκε τόσο που τράβηξε βίντεο και το ανέβασε online, γράφοντας: «Σ’ ευχαριστώ που επέλεξες την καλοσύνη».
Το βίντεο που έγινε viral στο TikTok
Στη λεζάντα του βίντεο έγραψε: «In a world that moves fast, you chose kindness. You may think it was just your job but to them it made a scary moment feel safe! Kind people like you make the world a better place. I hope this message finds you! ❤️». Δεν περίμενε ότι θα το δουν εκατομμύρια, αλλά το έκανε για να βρει τον άνθρωπο και να τον ευχαριστήσει. Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος βλέπει χιλιάδες τέτοιες μεταφορές ζώων καθημερινά, κι όμως αυτή η στιγμή ξεχώρισε.
@mcqueen.rescues In a world that moves fast, you chose kindness. You may think it was just your job but to them it made a scary moment feel safe! Kind people like you make the world a better place. I hope this message finds you! ❤️ #viral #fyp #kindness #animallover ♬ Ordinary – Alex Warren
Ο Άρτσι που αγαπά τα ζώα
Τελικά, τον βρήκαν: πρόκειται για τον 32χρονο Άρτσι Άρνταλες, από τις Φιλιππίνες, που μένει και δουλεύει στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. «Λατρεύω τα κατοικίδια», είπε. «Οι γάτες ήταν τρομαγμένες μετά το ταξίδι, οπότε ήθελα να τις παρηγορήσω». Δεν ήξερε καν ότι τον γύριζαν βίντεο – το έμαθε από φίλους μέρες μετά.
Οι γάτες έφτασαν όλες ασφαλείς στα καινούργια τους σπίτια. Η Αλεξάντρα σχολίασε: «Ήταν υπέροχο να βλέπω αυτόν τον άνθρωπο να λαμβάνει την αναγνώριση που πραγματικά του αξίζει». Μια μικρή πράξη, μεγάλη ιστορία. Η καλοσύνη προς τα ζώα όπως οι γάτες μπορεί να αλλάξει τη μέρα κάποιου, ακόμα και σε ένα μέρος σαν το αεροδρόμιο.