ΑΕΚ Ξανά Στην Κορυφή: Καθάρισε Άψογα τον ΟΦΗ!

ΑΕΚ Ξανά Στην Κορυφή: Καθάρισε Άψογα τον ΟΦΗ!

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε εντυπωσιακή πρεμιέρα στην Stoiximan Super League, επικρατώντας του ΟΦΗ με το ευρύ 3-0 στην OPAP Arena, αν και χωρίς το κοινό. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δείχνει να έχει ανακάμψει μετά τον πρόσφατο αποκλεισμό στο Conference League από τη Νόα.

Από το πρώτο λεπτό, η ΑΕΚ κυριάρχησε στο γήπεδο με επιθετική διάθεση, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και απείλησε τον ΟΦΗ ελάχιστα. Οι σκόρερ του αγώνα ήταν ο Λιβάι Γκαρσία στο 11’, ο Σταύρος Πήλιος στο 14’ και ο Στίβεν Τσούμπερ στο 83’.

Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να επηρεάσει το παιχνίδι και παρέμεινε κυρίως σε παθητικό ρόλο, με μόνο μία καλή στιγμή στην αναμέτρηση.

Οι προπονητές μιλούν


Ο Ματίας Αλμέιδα πραγματοποίησε τέσσερις αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Νόα. Ο Μουκουντί πήρε τη θέση του Κάλενς στο κέντρο της άμυνας, με τους Ρότα και Πήλιο στα μπακ. Στο τέρμα ήταν ο Στρακόσα, και ο Πινέδα προτιμήθηκε στο πλευρό του Σιμάνσκι. Οι Άμραμπατ και Κοϊτά αντικατέστησαν τους Ελίασον και Γκατσίνοβιτς αντίστοιχα. Ο Γκαρσία επέστρεψε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τη δική του ομάδα επίσης επιθετικά, με κάποιες καλές επιλογές στην άμυνα και μία τριάδα στην επίθεση με τους Ριέρα, Νους και Ισέκα, ωστόσο η ομάδα του δεν κατάφερε να καθιερωθεί.

Η αναμέτρηση

Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στον αγώνα, με γρήγορη κυκλοφορία και επικίνδυνη δημιουργία. Ο Λιβάι Γκαρσία είχε μια προειδοποιητική ευκαιρία στο 5’, πριν η ομάδα του ανοίξει το σκορ με μία εξαιρετική σέντρα του Άμραμπατ για τον Γκαρσία, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία στο 11’.

Λίγο αργότερα, στο 14’, ο Πήλιος έκανε ένα εντυπωσιακό πλασέ και σημείωσε το πρώτο του γκολ στην καριέρα του στην Super League. Η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί στο παιχνίδι και σχεδόν έλεγξε τον αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ βελτίωσε την εικόνα του κατά λίγο, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» παρέμειναν σε κομβική θέση. Ο Αλμέιδα έκανε αλλαγές για να συντηρήσει την υπεροχή και τελικά ο Τσούμπερ έκλεισε το σκορ με γκολ στο 83’ έπειτα από συνεργασία με τον Πήλιο.

Ο MVP της αναμέτρησης ήταν ο Ορμπελίν Πινέδα, o οποίος ήταν παντού παρέχοντας ευκαιρίες και απειλώντας τους αντιπάλους. Ο Σταύρος Πήλιος επίσης εντυπωσίασε με το γκολ και την ασίστ του.

Σύνθεση ΑΕΚ (4-2-3-1): Στρακόσα-Ρότα (66’ Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος-Σιμάνσκι, Πινέδα (66’ Λαμέλα), Λιούμπισιτς (80’ Μάνταλος), Άμραμπατ, Κοϊτά (80’ Περέιρα)-Γκαρσία (66’ Τσούμπερ).

Στον πάγκο: Θεοχάρης, Οντουμπάτζο, Μήτογλου, Γκατσίνοβιτς, Φερνάντες.

Σύνθεση ΟΦΗ (4-2-3-1): Χριστογεώργος-Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Γκονθάλεθ, Χατζηθεοδωρίδης (81’ Γιουνγκ)-Καραχάλιος (63’ Χιμένεθ), Γκαγέγος (81’ Κουτεντάκης)-Μπάκιτς, Ριέρα (64’ Αμπάντα), Νους (55’ Αποστολάκης)-Ισέκα.

Στον πάγκο: Μπάουμαν, Θεοδοσουλάκης, Χριστόπουλος, Μαρινάκης.

Διαιτητής: Σπύρος Ζαμπαλάς

Βοηθοί: Θ. Κόλλιας, Κ. Λιόντος

Τέταρτος: Κ. Τσετσίλας

VAR: Στ. Κουμπαράκης (Κ. Τριανταφύλλου)

Δείτε το live της αναμέτρησης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ