Ντεσπόντοφ: «Θέλω να γίνω πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ – Τρομερό συναίσθημα να αγωνίζεσαι σε γεμάτη Τούμπα»

Ντεσπόντοφ: «Θέλω να γίνω πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ – Τρομερό συναίσθημα να αγωνίζεσαι σε γεμάτη Τούμπα»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σε Μέσο της Βουλγαρίας παραχώρησε ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, Κίριλ Ντεσπόντοφ.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, εξέφρασε την επιθυμία του να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας με τον «δικέφαλο του βορρά», αποθέωσε τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ενώ έκανε και τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Μεταξύ άλλων, ο Ντεσπόντοφ αναφέρθηκε και στην πρώην ομάδα του, τη Λουντογκόρετς, ευχήθηκε να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να κάνει μια μακρά πορεία στην Ευρώπη και έκλεισε αναλύοντας τις διαφορές ανάμεσα στο πρωτάθλημα της Ελλάδας και εκείνο της Βουλγαρίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το πως κύλησε το 2023 για τον ίδιο και για το τι κρατάει: «Για μένα προσωπικά το 2023 ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Κέρδισα ένα τρόπαιο με τη Λουντογκόρετς, έκανα μια δυνατή μεταγραφή σε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Η παρουσία μου μέχρι στιγμής πάει καλά, η προσαρμογή πάει καλά. Αναμφίβολα ήταν πολύ καλή χρονιά για μένα».

Για το αν υπάρχει κάτι που μετανιώνει που δεν έκανε: «Όχι, δεν μετανιώνω για τίποτα. Δεν είμαι από αυτούς που γυρίζουν πίσω και σκέφτονται πράγματα που δεν έγιναν. Αν δεν συνέβαιναν, έτσι έπρεπε να γίνει. Κοιτάζω πάντα μπροστά σε όλους τους τομείς».

Για το πώς τον υποδέχτηκαν στον ΠΑΟΚ: «Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα να με υποδεχτούν τόσο καλά, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η μεταγραφή μου. Ο κόσμος μου δείχνει μεγάλο σεβασμό μέχρι στιγμής. Μου έδωσαν πίστωση χρόνου, δεν με πίεσαν μέχρι να αρχίσω να δείχνω καλά παιχνίδια. Αυτό για το οποίο πλήρωσαν πολλά χρήματα».

Για το αν έχει νιώθει ήρεμος στον ΠΑΟΚ μετά το πρώτο του διάστημα στην ομάδα: «Ήμουν σίγουρος ότι τα πράγματα θα πήγαιναν καλά για μένα εδώ στον ΠΑΟΚ. Όποτε είχα προσφορές όλα αυτά τα χρόνια, άκουγα το ένστικτό μου και πώς νιώθω γι’ αυτό. Όταν έλαβα την πρόταση από τον ΠΑΟΚ ήμουν σίγουρος ότι αυτή ήταν η ομάδα μου και η ομάδα που ήθελα να πάω. Σίγουρα δεν είμαι χαλαρός γιατί δεν πρέπει ποτέ να είναι κανείς χαλαρός στο να σκοράρει μερικά γκολ και να κάνει καλά παιχνίδια. Αυτό το πράγμα λέει ότι χαλαρώνεις και δεν προμηνύει καλό για τα επόμενα ματς. Οπότε… όχι δεν είμαι ήρεμος! Έχω τα πόδια μου γερά στο έδαφος και έχω αρκετά κίνητρα μπροστά μου για να συνεχίσω να παίζω καλά και να βοηθάω τον ΠΑΟΚ».

Για το αν έχει ακούσει στον ΠΑΟΚ για τον Μπερμπάτοφ: «Ναι, είμαι ο επόμενος μετά τον Μπερμπάτοφ. Έχει πολλές καλές κριτικές εδώ, άφησε καλές εντυπώσεις. Είμαι χαρούμενος που θα είμαι ο επόμενος παίκτης από την Βουλγαρία που παίζει στον ΠΑΟΚ. Ελπίζω να αποδώσω καλά και να ενισχύσω την άποψη ότι υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές στη Βουλγαρία».

Για το ότι επέλεξε τον ΠΑΟΚ που παίζει στην ίδια διοργάνωση στην Ευρώπη όπως η Λουντογκόρετς και ποιον βλέπει να πηγαίνει πιο μακριά: «Ρεαλιστικά μιλώντας και οι δύο ομάδες είναι αρκετά δυνατές, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Λουντογκόρετς. Ελπίζω και οι δύο ομάδες να πάνε όσο το δυνατόν πιο μακριά στην διοργάνωση. Το ίδιο εύχομαι στη Λουντογκόρετς, έχω πει σε όλους στον σύλλογο ότι τους εύχομαι να πάνε μακριά στο Conference League. Γιατί να μην συναντηθούμε σε έναν από τα νοκ άουτ; Ελπίζω και οι δύο ομάδες να πάνε όσο το δυνατόν πιο μακριά γιατί και οι δύο ομάδες έχουν δυνατότητες».

Για το αν καταφέρουν ο ΠΑΟΚ και η Λουντογκόρετς να πάρουν το πρωτάθλημα και το ποιος από τους δυο είναι πιο κοντά: «Ας μην κάνουμε σύγκριση, γιατί είμαι ήδη ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Στην πραγματικότητα παλεύουμε για να πάρουμε τον τίτλο. Η διαφορά βαθμών μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων δεν είναι μεγάλη. Έχουμε τη δύναμη, έχουμε καλούς παίκτες, πολύ καλό προπονητή και επιτελείο, έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να παλέψουμε μέχρι τέλους και να γίνουμε πρωταθλητές. Μπορώ να πω το ίδιο για το Λουντογκόρετς, γιατί είναι ο ηγεμόνας της Βουλγαρίας. Δεν είναι μόνο επειδή έχουν καλούς παίκτες. Δουλεύουν εκεί σε πολύ επαγγελματικό επίπεδο. Εγώ, έχοντας βρεθεί σε άλλους συλλόγους, μπορώ να συγκρίνω και να πω ότι το επίπεδο είναι επαγγελματικό. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν καλά αποτελέσματα και στην Ευρώπη. Όπως βλέπετε φέτος, και όχι μόνο φέτος η Λουντογκόρετς παίζει εδώ και καιρό στην Ευρώπη».

Για τις διαφορές που βλέπει ανάμεσα σε ελληνικό και βουλγαρικό πρωτάθλημα: «Για μένα η διαφορά είναι τουλάχιστον δύο τάξεις υψηλότερη στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε εδώ. Μια ομάδα που είναι χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα κερδίζει τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό ή εμάς. Οι ομάδες που βρίσκονται πιο χαμηλά στον πίνακα έχουν πολύ καλούς ξένους. Στην πραγματικότητα, υ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ