Η εποχή του Σπανούλη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ!

Η εποχή του Σπανούλη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ!

Όπως είχε διαρρεύσει εδώ και αρκετό καιρό, πλέον είναι επίσημο: Ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ. Η συμφωνία με τον πρόεδρο της ΕΟΚ είναι για δύο χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι ο Kill Bill θα ηγηθεί της επίσημης αγαπημένης τόσο στο Προολυμπιακό Τουρνουά (και ελπίζουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες) το προσεχές καλοκαίρι, όσο και στο Ευρωμπάσκετ του 2025, όπου στην πρώτη φάση της διοργάνωσης η Ελλάδα θα φιλοξενηθεί στον όμιλο της Κύπρου.

Στα 41 του και μετά από μια επιτυχημένη καριέρα ως παίκτης της Εθνικής ομάδας, ο Βασίλης Σπανούλης ξεκινά μια νέα πρόκληση, παράλληλα με την συνέχιση της καριέρας του ως προπονητής στην ομάδα του Περιστερίου. Θα κάνει το ντεμπούτο του στα παιχνίδια με την Τσεχία και την Ολλανδία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025, τον Φεβρουάριο. Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει την Τρίτη στις 14:00 στα γραφεία της ΕΟΚ.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Σπανούλης ήταν στο μυαλό της ΕΟΚ και πριν από τη συμφωνία με τον Δημήτρη Ιτούδη, καθώς και όταν προέκυψε πρόβλημα με την άδεια από τη Φενέρμπαχτσε για τον προπονητή της Φενέρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Βασίλης Σπανούλης γεννήθηκε στις 7/8/1982 και ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα στον ΓΣΛ και τον Κεραυνό. Έχει κατακτήσει 3 Ευρωλίγκες, 7 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα Ελλάδας, ενώ έχει παίξει 146 φορές με την Εθνική Ανδρών και έχει σκοράρει 1494 πόντους. Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει αύριο Τρίτη (3/10) στις 14:00 στα γραφεία της ΕΟΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ