Ο Αλμέιδα μιλά για το νταμπλ της ΑΕΚ: «Καθημερινά μιλούσα στους παίκτες για τη λέξη ”πρωταθλητής”»

Ο Αλμέιδα μιλά για το νταμπλ της ΑΕΚ: «Καθημερινά μιλούσα στους παίκτες για τη λέξη ”πρωταθλητής”»

Σε μια σημαντική συνέντευξη που παραχώρησε ο Ματίας Αλμέιδα, μιλά για το πνεύμα του πρωταθλητή που ενέπνευσε τους παίκτες της ΑΕΚ. Εξήγησε πώς κάθε μέρα επαναλάμβανε στους ποδοσφαιριστές τη λέξη «πρωταθλητής», κάτι που οδήγησε την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Επίσης, μίλησε για την αλλαγή θέσης του Γκαρσία και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Αραούχο, καθώς και για την φετινή σεζόν.

Αρχικά, ο Αλμέιδα μίλησε για την αρχή του στην ΑΕΚ, λέγοντας ότι στην αρχή υπήρχε η αίσθηση ότι η ομάδα ήταν νέα, καθώς δεν είχε συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση την προηγούμενη χρονιά. Μετά από ορισμένες αλλαγές στα συστήματα παιχνιδιού, η ομάδα άρχισε να βελτιώνεται και να ανεβαίνει επίπεδο. Κατά τη μέση της σεζόν, η ΑΕΚ ήταν στο καλύτερό της σημείο και ήταν έτοιμη για μεγάλα πράγματα. Ωστόσο, μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό, η ομάδα άλλαξε προγραμματισμό. Παρόλα αυτά, ο Αλμέιδα είναι υπερήφανος για την πρόοδο που έχει κάνει η ΑΕΚ.

Επίσης, μίλησε για τη μάχη για τον τίτλο με τον Παναθηναϊκό. Τόνισε ότι στα μέσα της χρονιάς γνώριζαν ότι ο ανταγωνισμός θα ήταν σκληρός και ότι το πρωτάθλημα θα κρινόταν στο τέλος των πλέι οφ. Εξήγησε ότι ο Παναθηναϊκός είχε μία ομάδα που έπαιζε καλά και κερδίζει. Ωστόσο, η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα και να μπει στα πλέι οφ. Τόνισε ότι οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν αφοσιωμένοι στον στόχο τους και έπαιξαν με πάθος για να πετύχουν τη νίκη.

Ο Αλμέιδα δήλωσε ότι ένιωσε κάτι ξεχωριστό από την πρώτη στιγμή που πήγε στο γήπεδο της ΑΕΚ. Μελέτησε πολύ την ομάδα και τους παίκτες και ήξερε για ποιο λόγο ερχόταν. Το γεγονός ότι θα ήταν ο προπονητής που θα έκανε ντεμπούτο στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ τον έκανε να νιώθει ακόμα πιο ενθουσιασμένος. Επίσης, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του γηπέδου και την ιστορία της ΑΕΚ ως ένας σύλλογος που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες. Το γήπεδο συμβολίζει τη δύναμη και την αντοχή της ομάδας και ο ίδιος ως προπονητής ήταν περήφανος που θα έδινε το ντεμπούτο του σε αυτό το γήπεδο.

Ο Αλμέιδα αποκάλυψε επίσης ότι μιλούσε στους παίκτες για τη λέξη «πρωταθλητής» καθημερινά. Τους έλεγε ότι δουλεύουν για να γίνουν πρωταθλητές και ότι πρέπει να δουλεύουν σκληρά γι’ αυτόν τον στόχο. Επισήμανε ότι οι παίκτες ερμήνευσαν εξαιρετικά αυτό που ζητούσε και πέτυχαν τον στόχο τους.

Ο Αλμέιδα μίλησε επίσης για την αλλαγή θέσης του Γκαρσία από φτέρο σε επιθετικό. Εξήγησε ότι θεώρησε ότι ήταν πιο φυσικό για τον Γκαρσία να παίζει ως επιθετικός. Ο Γκαρσία ανταποκρίθηκε και πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα ως επιθετικός. Ο Αλμέιδα πιστεύει ότι ο γνήσιος ρόλος του Γκαρσία είναι ως επιθετικός και πρέπει να σκοράρει ακόμα περισσότερα γκολ με το κεφάλι.

Τέλος, ο Αλμέιδα αναφέρθηκε στον Αραούχο και χαρακτήρισε ότι είναι η ψυχή της ομάδας. Εξήγησε ότι ο Αραούχο έχει αρχηγούς χαρακτηριστικά στο γήπεδο και τον επαινεί για την αφοσίωσή του, τη θέλησή του και την κοινωνικότητά του. Τονίζει ότι ο Αραούχο είναι το παράδειγμα που λείπει από το σημερινό ποδόσφαιρο, αφού υπάρχει υπερβολική εμπορευματοποίηση και επικεντρώνεται πολύ στον εαυτό του. Ο Αλμέιδα είναι αντικειμενικός και αναγνωρίζει ότι το Champions League είναι δύσκολο και ότι η ΑΕΚ δεν ήταν αρκετά προετοιμασμένη για να παίξει σε αυτή τη διοργάνωση. Ωστόσο, ανυπομονεί να παίξει στο Europa League και να αναβαθμίσει το επίπεδο της ομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ