Τζόκοβιτς: “Αναγκαίες αλλαγές στο Davis Cup, οι παίκτες πρέπει να συμμετέχουν”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για την ανάγκη για αλλαγές στο Davis Cup και υποστήριξε ότι οι παίκτες πρέπει να έχουν συμμετοχή σε αυτές.

Πιο συγκεκριμένα:

“Το σύστημα χρειάζεται αναθεώρηση, αλλά δεν μπορώ να πω τι συμβαίνει αν δεν είμαι μέλος της ITF. Ελπίζω ότι θα συμβουλευτούν τους παίκτες για να γίνει αλλαγή, γιατί δεν μας συμβουλεύουν ποτέ”, δήλωσε.

“Πιστεύω ότι οι παίκτες πρέπει να εμπλακούν περισσότερο σε αυτές τις αλλαγές, πρέπει να συζητήσουμε όλοι μαζί για το μέλλον. Αν η ITF δεν παίρνει τις σωστές αποφάσεις, δεν ξέρω τι θα συμβεί με αυτό το τουρνουά. Η Kosmos έλυσε τη συμφωνία της με την ITF, που αποδεικνύει την επείγουσα ανάγκη που έχει το τουρνουά να βρει μια πιο κατάλληλη μορφή”, πρόσθεσε.

Ο Σέρβος πρωταθλητής επεσήμανε επίσης το πρόβλημα του τρέχοντος φορμάτ, όπου οι ομάδες αγωνίζονται μόνο σε έναν τόπο. “Το 2019, όλες οι ομάδες έπαιξαν στη Μαδρίτη και μόνο το 1% των χωρών είχε την ευκαιρία να παίξει εντός έδρας. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τέτοιες χώρες χωρίς την εμπειρία να φιλοξενήσουν τους παίκτες τους, ιδίως τους νεότερους”, ανέφερε.

Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς επικροτεί το γεγονός ότι θα αγωνιστεί στη Βαλένθια και εκφράζει την τιμή που νιώθει που εκπροσωπεί τη χώρα του και την ελπίδα του να βοηθήσει την ομάδα του να προκριθεί. Επίσης, σχολίασε ότι θέλει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι και τονίζει τη σημασία αυτής της διοργάνωσης για τον αθλητισμό.

Συζητώντας για τον νεαρό τενίστα Κάρλος Αλκαράζ, εξέφρασε αποθέωση για τα επιτεύγματά του, αναφέροντας ότι έχει ήδη επιδείξει εξαιρετικά αποτελέσματα παρά τη νεαρή του ηλικία. Τέλος, αναγνώρισε την απουσία των Φέντερερ και Ναδάλ εκτός και εντός γηπέδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ