Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα ξεπέρασε την Κροατία μετά την επιστροφή της ΑΕΚ

Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα ξεπέρασε την Κροατία μετά την επιστροφή της ΑΕΚ

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της ΑΕΚ εναντίον της Ντινάμο Ζάγκρεμπ έστειλε την ομάδα στα πλέιοφ του Champions League και, ταυτόχρονα, οδήγησε την Ελλάδα να παραμείνει πάνω από την Κροατία στη βαθμολογία της UEFA. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 19η θέση με 22.325 βαθμούς, 175 περισσότερους από τους Κροάτες. Η διαφορά μειώθηκε κατά 25 βαθμούς, καθώς το ισόπαλο αποτέλεσμα στο OPAP Arena προσέθεσε 100 βαθμούς στην Ελλάδα, αλλά 125 στην Κροατία που έχει μία ομάδα λιγότερη στην Ευρώπη.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η νικήτρια ομάδα απέφυγε την ήττα και έτσι δεν επέτρεψε στην Ντινάμο να πετύχει… 200ή νίκη για τη χώρα της, κάτι που θα ισοφάριζε τις δύο χώρες-μέλη της UEFA.

Με δύο ομάδες στα πλέιοφ του Champions League – συμπεριλαμβανομένου και του Παναθηναϊκού – η Ελλάδα έχει ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες για την είσοδο των ομάδων της στους ομίλους του θεσμού (800 βαθμοί για κάθε ομάδα). Ταυτόχρονα, οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αγωνίζονται στο Europa & Conference League, ενώ οι Κροάτες συνεχίζουν με Ντινάμο και Ριέκα.

Βαθμολογία UEFA: Πάντα 19η η Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ