Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Δεν αλλάζει η τοποθεσία παρά τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουντέα Καστέρα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει σκέψη αλλαγής της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, η οποία θα λάβει χώρα στον Σηκουάνα το επόμενο καλοκαίρι, παρά τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων.

«Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, έχουμε ένα κύριο σχέδιο με πολλές εναλλακτικές λύσεις», είπε σε μια συνέντευξη στην «France Inter», δύο ημέρες μετά την επίθεση στη γέφυρα Bir-Hakeim στο Παρίσι, όπου ένας άνδρας που υποφέρει από ψυχικές διαταραχές δολοφόνησε έναν Γερμανό τουρίστα και τραυμάτισε άλλα δύο άτομα.» Οι τρέχουσες ασφαλέστερο θα προστατέψει την τελετή όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα λάβει χώρα στο τέλος Ιουλίου 2023 στον Σηκουάνα, με την υπουργό να δηλώνει ότι «υπάρχουν πολλοί παράγοντες προσαρμογής», αναφερόμενη στον αριθμό των θεατών και στη διαχείριση των περιορισμών ασφαλείας..

Ερωτηθείσα, εάν η μετεγκατάσταση της εκδήλωσης συμπίπτει με τα «σχέδια ανανέωσης», απάντησε: «Δεν είναι αυτή η υπόθεση πάνω στην οποία εργαζόμαστε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ