Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη που χρειαζόταν στο Σεράφειο, νικώντας τη Βαζούτας 21-18 στα πέναλτι ύστερα από 17-17 στον κανονικό χρόνο, στην 5η αγωνιστική του Γ’ Ομίλου του Euro Cup υδατοσφαίρισης Ανδρών. Οι πράσινοι έμειναν όρθιοι σε έναν αγώνα γεμάτο ανατροπές και πλέον κρατάνε ζωντανά τα όνειρα για πρόκριση. Αυτός ο τρίποντος τους δίνει 9 βαθμούς και τους βάζει γερά στη μάχη.
Πώς κρίθηκε ο αγώνας στο Σεράφειο
Το ματς ξεκίνησε δυνατά, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 5-4 στο πρώτο οκτάλεπτο. Οι Ούγγροι γύρισαν το παιχνίδι, ισοφαρίζοντας και παίρνοντας προβάδισμα, αλλά ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης έκανε την κίνηση που μετρούσε, στέλνοντας το σκορ σε 17-17. Στα πέναλτι, οι παίκτες του Δημήτρη Μάζη ευστόχησαν παντού, ενώ ο Βάινμπεργκ απέκρουσε ένα και οι αντίπαλοι έχασαν άλλο ένα.
Συνολικά, 21-18 για τον ΠΑΟ. Τα οκτάλεπτα πήγαν 5-4, 2-4, 7-6, 3-3, και μετά τα πέναλτι 4-1. Αναλυτικά οι συνθέσεις, τα γκολ και τα στατιστικά εδώ.
Ανοιχτός όμιλος και εμφύλιος τελικός
Με αυτή τη νίκη, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε τρίτος με 9 βαθμούς, πίσω από τον ΝΟ Βουλιαγμένης που έχει 11 και τη Βαζούτας με 10. Η Μπούντουτσνοστ μένει τελευταία με μηδέν. Στην τελευταία αγωνιστική, έρχεται ο εμφύλιος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Βουλιαγμένη, που μοιάζει με τελικό για και τις δύο ομάδες.
Την ίδια ώρα, η Βαζούτας παίζει με τη φτωχή Μπούντουτσνοστ. Αν οι Ούγγροι ηττηθούν, τότε και οι δύο Έλληνες προκρίνονται, αρκεί ο ΠΑΟ να κερδίσει. Ο όμιλος μένει ανοιχτός μέχρι τέλους, και όλα κρίνονται εκεί.