Ο Ζιντάν προφορικά συμφωνεί για τον πάγκο της εθνικής Γαλλίας

Ο Ζιντάν προφορικά συμφωνεί για τον πάγκο της εθνικής Γαλλίας

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ετοιμάζεται να γυρίσει στον πάγκο. Σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Γάλλος προπονητής έδωσε τα χέρια για να πάρει την εθνική Γαλλίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Αυτό το νέο βήμα έρχεται μετά από τρία χρόνια μακριά από το ποδόσφαιρο.

Επιστροφή θρύλου

Κανένας δεν περίμενε ότι ο Ζιντάν θα καθίσει τόσο καιρό έξω. Από τον Μάιο του 2021, όταν έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε ένας σύλλογος δεν τον τράβηξε αρκετά. Τώρα, η εθνική του χώρας φαίνεται να γίνεται η επόμενη πρόκληση.

Στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζιντάν έγραψε ιστορία. Καθόρισε την ομάδα δυο φορές και πήρε δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας. Κυρίως, τρία Champions League σερί – κάτι που κανείς δεν είχε κάνει πριν.

Αλλαγή εποχής στη Γαλλία

Η εθνική Γαλλίας συνεχίζει με τον Ντιντιέ Ντεσάν. Αυτός κάθεται στον πάγκο από το 2012 και έχει φέρει μεγάλα τρόπαια: το Μουντιάλ του 2018, το Nations League το 2021. Μα ο Ντεσάν φεύγει μετά το 2026.

Η συμφωνία με τον Ζιντάν είναι προφορική, αλλά προχωρημένη. Ο θρύλος ετοιμάζεται να ηγηθεί των Γάλλων σε μια νέα εποχή. Το γαλλικό ποδόσφαιρο χρειάζεται φρέσκο αέρα μετά από χρόνια επιτυχιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ